Afbeelding
Photo by André François McKenzie on Unsplash

Wordt Bitcoin gedumpt op het Dark Web?

11 november 2021 om 14:11 Partnercontent

Het Dark Web is niet voor iedereen weggelegd, maar misschien wilt u er bepaalde delen van verkennen. In tegenstelling tot gewone webplatforms bevat het dark web tal van encryptielagen om de uitwisseling van informatie te beveiligen. Het Tor-netwerk is de onderliggende technologie van het dark web, met een verzameling verborgen websites die niet toegankelijk zijn via gewone browsers. Bovendien worden deze platforms niet geïndexeerd door standaardzoekmachines, waardoor gebruikers anoniem kunnen surfen. 

De extreme privacy en anonimiteit van het dark web hebben het tot een voortdurend groeiende marktplaats gemaakt, ver weg van de nieuwsgierige ogen van overheidsinstanties. Ondanks de associatie van het dark web met criminele activiteiten, zijn er op het platform verschillende legitieme producten en diensten beschikbaar. Vandaag de dag zijn er verschillende sites op het dark web die e-commerce faciliteren en Bitcoin is de belangrijkste valuta voor het kopen van goederen en diensten van deze platforms.

Waarom mensen Bitcoin gebruiken op het dark web

Hoewel sommige studies hebben aangetoond dat veel dark web-gebruikers de Bitcoin laten vallen voor andere crypto’s, bestaan er tal van redenen waarom de eerste nog altijd de overhand zal hebben. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom de meeste mensen Bitcoin zullen blijven gebruiken op het dark web. 

Vroege adoptie 

Vandaag de dag kent de wereld verschillende digitale munten, en we verwachten dat het aantal in de loop van de tijd zal toenemen naarmate crypto populairder wordt. De meeste zijn echter klonen van Bitcoin. Bitcoin betaalde al voor goederen en diensten op het dark web lang voordat de meeste mensen wisten dat het bestond. Dat heeft Bitcoin een aanzienlijk concurrentievoordeel gegeven ten opzichte van de andere cryptomunten, waardoor het zijn positie in het dark web en de mainstream e-commerce platforms heeft versterkt. 

Sterkere beveiliging 

Het dark web is niet toegankelijk via gewone browsers en beveiligd met encryptie. Misschien is dat de belangrijkste reden waarom criminelen het gebruiken om transacties te verrichten ver weg van de nieuwsgierige ogen van het publiek en de overheidsinstanties. Bitcoin werkt ook volgens een soortgelijk concept, waarbij de informatie en transactiegegevens van gebruikers worden beveiligd op de blockchain. Net als het Tor-netwerk dat het dark web ondersteunt, maakt ook de blockchain-technologie gebruik van versleuteling om Bitcointransacties te beveiligen. Blockchain is echter veiliger omdat het de gegevens valideert in een reeks blokken die bijna onmogelijk te compromitteren zijn. Bovendien hebben gebruikers van Bitcoin unieke privé-sleutels voor toegang tot hun portefeuilles, vandaar de grotere veiligheid. 

Anonimiteit 

Anonimiteit is het voordeel op het dark web, dat mensen in staat stelt transacties te verrichten zonder hun identiteit prijs te geven. Hoewel sommigen zouden kunnen zeggen dat het criminele activiteiten aanmoedigt, hebben studies uitgewezen dat de wereldwijde handel op het dark web veel te klein is in vergelijking met de wereldwijde illegale handel. Net als op het dark web kunnen gebruikers met Bitcoin anoniem transacties verrichten. Bovendien zijn de transacties niet te traceren. 

Stijgende waarde 

De prijs van Bitcoin is de afgelopen maanden blijven stijgen, waardoor de populariteit en het gebruik ervan een nog grotere vlucht hebben genomen. De marktkapitalisatie van Bitcoin is nu bijna 1 triljoen dollar, en het blijft de meest waardevolle cryptomunt. Verscheidene e-commerceplatforms op het dark web hebben melding gemaakt van toenemende volumes in de handel in Bitcoin vanwege de groeiende waarde ervan. Die platforms zijn niet toegankelijk via gewone browsers, maar werken net als de gewone cryptohandelsplatforms zoals bitcoin era, waarmee gebruikers Bitcoin kunnen kopen en verkopen voor geld of andere cryptovaluta. Het dark web herbergt ook verschillende online casino’s waar mensen kunnen gokken en spelen met Bitcoin. 

Sommige mediaplatforms hebben gemeld dat veel dark web-gebruikers de Bitcoin aan het dumpen zijn voor andere nieuwe cryptomunten. Dit zijn echter slechts geruchten en tactieken van crypto-ontwikkelaars om nieuwe gebruikers aan te trekken en snel populair te worden. Bitcoin is ‘s werelds populairste digitale munt die garant staat voor veilige, snelle en goedkope grensoverschrijdende geldtransfers. Het is vandaag ook een waardevolle digitale munt, die de groei van de crypto-industrie aanzwengelt. 

advertentie
advertentie