Afbeelding
Photo by Executium on Unsplash

5 redenen waarom Bitcoin de koning van de cryptovaluta zal blijven

11 november 2021 om 14:17 Partnercontent

Hoewel de altcoin-markt al meer dan een decennium bestaat, is Bitcoin de meest voorkomende crypto die in de hoofden van mensen blijft rondhangen. Er is toenemende druk van andere cryptovaluta om de Bitcoin in te halen, maar de Bitcoin is nog steeds de populairste en meest prominente digitale valuta. Zelfs terwijl sommige cryptovaluta een enorme waardedaling kennen, is de prijs van Bitcoin de afgelopen jaren enorm blijven stijgen. 

Dus, wat maakt Bitcoin zo ontembaar? Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Bitcoin de koning van de cryptowereld zal blijven. 

1. Voordeel om de eerste te zijn 

Satoshi Nakamoto lanceerde Bitcoin in 2009, na de wereldwijde financiële crisis van 2008. Het was de eerste cryptovaluta die met succes via blockchain-technologie werd geïmplementeerd. Het kolossale succes van Bitcoin heeft geleid tot verschillende cryptovaluta en een hele wereldwijde industrie van digitale valuta. De meeste cryptovaluta die vandaag op de markt zijn, werken op het Bitcoin-concept. 

Doordat Bitcoin de eerste succesvolle crypto was, heeft het een aanzienlijk voordeel kunnen behalen op concurrenten en zijn voorsprong op de markt kunnen versterken. Het vertrouwen van de gebruikers in de veiligheid en de toekomst van Bitcoin is nog groter geworden door de geweldige prestaties van het systeem. Dat heeft geleid tot de wildgroei van veel op Bitcoin gebaseerde bedrijven, zoals bitcoin system, waar mensen gemakkelijk Bitcoin kunnen kopen en verkopen. 

2. Een echt gedecentraliseerde munteenheid

Hoewel decentralisatie een van de unieke eigenschappen is van digitale valuta, zijn sommige behoorlijk restrictief. Bitcoin is de enige echt gedecentraliseerde munt zonder leider. Het is van alle gebruikers en iedereen kan zonder beperkingen lid worden van het netwerk. Dat maakt het beter bestand tegen manipulatie en censuur dan andere cryptovaluta. Gebruikers kunnen wereldwijd betalingen in Bitcoin verzenden en ontvangen zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. 

3. Grotere aanvaarding en populariteit bij het grote publiek  

Bitcoin is nu het model voor digitale valuta dat bijna iedereen associeert met crypto. Nieuwe investeerders die de cryptomarkt willen betreden, doen hun eerste investeringen vaak in Bitcoin. Zijn vermogen om de ontwikkeling van een hele bedrijfstak te beïnvloeden heeft het vertrouwen van het publiek in het gebruik ervan voor financiële transacties versterkt. Dat heeft verschillende sectoren, waaronder de verwerkende industrie, de vastgoedsector en de detailhandel, ertoe aangezet om Bitcoin te gaan gebruiken als betaalmiddel en als actief. 

Bitcoin heeft immense steun gekregen van vele toonaangevende bedrijven en gerenommeerde investeerders, waaronder Elon Musk en Bill Gates. Dat heeft gezorgd voor een grotere naamsbekendheid van Bitcoin, waardoor de aanvaarding en de populariteit van Bitcoin ten opzichte van andere cryptovaluta nog verder is toegenomen. 

4. Continue innovatie 

Hoewel sommigen kritiek hebben op de technologie en schaalbaarheid van Bitcoin, is er voldoende bewijs dat het innovatie stimuleert in verschillende economische sectoren. De schaalbaarheidsproblemen ontstaan vooral door het snel groeiende aantal gebruikers wereldwijd. Bitcoin heeft een sterke gemeenschap gegenereerd, met veel bedrijven die diensten en producten ontwikkelen op basis van de technologie. Zo zouden bedrijven binnenkort intelligente contracten aanbieden als een extra laag op Bitcoin. Door de toenemende innovaties rond Bitcoin en de onderliggende blockchain-technologie kan het andere cryptovaluta op de markt voorblijven. 

5. Verwachte toekomstige groei 

De waarde van Bitcoin is de afgelopen jaren met enorme marges blijven groeien en heeft het beter gedaan dan alle andere digitale munten. Het heeft nieuwe records gevestigd die geen enkele andere crypto tot nu toe heeft kunnen evenaren. De laatste was begin 2021, toen de prijs van 1 BTC van 28.990 dollar naar 40.675 dollar sprong. Economisten zijn ervan overtuigd dat de waarde van Bitcoin tot immense proporties zal groeien, ondanks een grotere volatiliteit dan ooit tevoren. Dat voorspelt een betere toekomst voor Bitcoin, waardoor het aantrekkelijker is dan andere digitale munten. 

Bitcoin heeft door zijn pioniersrol een aanzienlijke voorsprong kunnen nemen op zijn concurrenten. Het is goed voor bijna 60% van de marktkapitalisatie van crypto’s en staat aan de wieg van de ontwikkeling van een hele wereldwijde industrie. Deze eigenschappen versterken zijn positie als de cryptokoning die andere cryptovaluta dolgraag willen verslaan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie