Afbeelding
Foto door form PxHere

Bijles is de sleutel tot succes

19 mei 2021 om 15:34 Partnercontent

Bijles is hot. Bijlesleraren hebben het nog nooit zo druk gehad. Steeds meer leerlingen van basisscholen en middelbare scholen volgen individueel lessen buiten hun school om. Thuis of online, maar altijd één op één. Met significant resultaat: bijles leidt tot meer succes, minder stress en betere schoolcijfers.

Over cijfers gesproken. Jouw kind is niet de enige die met extra aandacht en structuur tot betere leerprestaties komt. Maar liefst één op de drie gezinnen met kinderen in het voortgezet onderwijs maakt gebruik van bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining. Dat zijn zeker niet alleen de leerlingen die door corona een leerachterstand hebben opgelopen. Of kinderen die in het reguliere onderwijs te weinig aandacht krijgen vanwege leerproblemen als dyslectie en dyscalculie of gedragsstoornissen zoals ADHD, ADD, autisme of een andere beperking.

Sommige leerlingen zijn gewoonweg niet zo goed in specifieke vakken en willen met bijles hun niveau en cijfers ophalen. Andere kinderen bouwen met bijles vertrouwen op. Een schouderklopje is snel gegeven en een foutje maken in het bijzijn van je bijlesleraar is lang zo erg niet als wanneer dat in een volle klas gebeurt. Huiswerkbegeleiding werkt weer als jouw kind veel moeite heeft met plannen en organiseren. Maar ook als jouw zoon of dochter er helemaal niet zo slecht voorstaat of zelfs bovengemiddeld presteert is bijles een sleutel tot succes. Wie met een gedreven en bijlesdocent extra werkt aan het vergroten van kennis, vaardigheden en vertrouwen legt een steviger fundament voor een succesvolle schoolloopbaan, blijkt in de praktijk.

Geen wonder dat huishoudens jaarlijks ruim 200 miljoen euro uitgeven aan huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining. Een enorm bedrag. Toch hoeft goede bijles niet duur te zijn. Professionele platforms koppelen op alle niveaus vraag en het zorgvuldig geselecteerde aanbod aan elkaar en zorgen voor een perfecte match tussen leerling en bijlesdocent. Want de klik moet er natuurlijk wel zijn. Dat kan al vanaf € 19 per lesuur, heel betaalbaar dus. Maatwerk is belangrijk. Wil je kind les thuis of niet? Welke type bijlesdocent past bij jouw zoon of dochter? De vakbekwame student, met een specialisatie in ‘zijn’ vak of een ervaren fulltime bijlesleraar? Een extra voordeel: docenten op deze platforms beschikken over extra leermateriaal, waartoe jouw kind exclusief toegang heeft. Heldere uitleg over Plato? Een item over het meewerkend voorwerp of de stelling van Pythagoras op een andere manier uitgewerkt? Dat is mooi meegenomen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie