Eltjo Bethlehem en zijn vrouw met burgemeester Jan Luteijn.
Eltjo Bethlehem en zijn vrouw met burgemeester Jan Luteijn. Pauw Media

Eltjo Bethlehem benoemd tot Ridder in Orde van Oranje-Nassau

25 februari 2022 om 12:55 Mensen

BARNEVELD/LUNTEREN Drs. Eltjo Bethlehem uit Lunteren is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan Luteijn overhandigde hem vrijdagmorgen de versierselen die horen bij deze koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde tjidens zijn afscheidsreceptie bij het Poultry Expertise Centrum (PEC) bij Aeres in Barneveld, opleider in dierverzoring. 

Bethlehem is business manager bij het PEC, het nationale kenniscentrum van en voor de pluimveeketen. Dit is een publiek-privaat samenwerkingsverband van gemeenten, kennisinstellingen en bedrijfsleven. Binnen deze organisatie wordt onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven gebundeld en benut voor het opleiden en bijscholen van studenten, ondernemers  en medewerkers die werkzaam zijn in de pluimveesector.  

PLUIMVEESECTOR ,,Eltjo Bethlehem is heel betrokken bij initiatieven om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving en een toekomstbestendige pluimveesector’’, melden de gemeenten Barneveld en Ede in een gezamenlijk persbericht. ,,Duurzaamheid en dierenwelzijn zijn voor hem kernbegrippen. Hij was intensief betrokken bij de partnerrelatie die de regio Foodvalley heeft met  Region Östergötland in Zweden.’’  

FIPRONIL In 2017 werd een Fipronil Meldpunt in het leven geroepen om ondersteuning te bieden aan  pluimveehouders in de Gelderse Vallei die getroffen werden door de fipronilcrisis. ,,Het meldpunt maakte gebruik van de menskracht en de infrastructuur van het PEC, die van onschatbare waarde bleek tijdens deze grote crisis. Eltjo was één van de drijvende krachten achter dit meldpunt.’’  

Daarnaast heeft Bethlehem zich ingezet als vrijwilliger bij de Vraagbaak Lunteren en is hij bezoekbroeder bij de  Hervormde Gemeente Lunteren. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie