Afbeelding
gemeente barneveld

Nieuwe burgemeester Barneveld is volgende week bekend

Maatschappelijk

BARNEVELD Wie de nieuwe burgemeester wordt van de gemeente Barneveld, wordt volgende week dinsdag bekendgemaakt. Dat meldt de gemeente Barneveld. Hij of zij wordt de opvolger van waarnemend burgemeester Jan Luteijn.

Tijdens een extra raadsvergadering op dinsdag 13 december wordt de voordracht van de gekozen nieuwe burgemeester eerst bekendgemaakt aan de Barneveldse gemeenteraad, tijdens een besloten zitting. Een vertrouwenscommissie komt dan met een advies aan de gemeenteraad, die op haar beurt een aanbeveling vaststelt. Vanaf 19.30 uur wordt deze vergadering openbaar en ook live uitgezonden via de website van de gemeente. Vanaf dat moment wordt bekendgemaakt wie de nieuwe burgemeester wordt.

Eerder werd al bekend dat in totaal negentien belangstellenden hadden gereageerd op de burgemeestersvacature in Barneveld, onder wie zestien mannen en drie vrouwen. De jongste kandidaat is 39 jaar oud, de oudste is 65.

Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester op donderdag 9 februari beëdigd wordt. Vóór die tijd moet de aanbeveling van de gemeenteraad nog officieel worden aangeboden aan minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken). Als de koning en de minister het Koninklijk Besluit vervolgens hebben ondertekend, kan de kandidaat door John Berends, de commissaris van de Koning in Gelderland, beëdigd worden.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groeten uit Canada: 'Ik voel mij hier als een vis in het water' 4 uur geleden
advertentie