Woningen statushouders verhuizen vanaf volgende week naar Bloemendal

19 mei, 14:02 Maatschappelijk
Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

BARNEVELD De 22 woningen aan de Lijsterhof in Barneveld die de afgelopen zes jaar onderdak boden aan onder anderen vluchtelingen met een verblijfsstatus, worden vanaf volgende week maandag één voor één weggehaald. De huizen krijgen een permanent karakter in nieuwbouwwijk Bloemendal. Nog vóór de zomervakantie moet het grasveld tussen de Lijsterhof en de Churchillstraat weer in de oude staat - van vóór de bebouwing - zijn teruggebracht.

Dat meldt woordvoerder Yvette de Munck van Woningstichting Barneveld, beheerder van de woningen. De afgelopen weken hebben voorbereidende werkzaamheden plaatsgevonden om de verplaatsbare wooneenheden los te koppelen en is ook straatwerk al weggehaald, evenals schuttingen. ,,We zijn nu bijna zover dat de woningen zelf weggehaald kunnen worden.’’ Maandag worden overdag de e..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.