Afbeelding
gemeente barneveld

Solliciteren voor burgemeester kan in Barneveld vanaf volgende week vrijdag

2 september 2022 om 14:48 Maatschappelijk

BARNEVELD Solliciteren op de vrijkomende burgemeesterspost in Barneveld kan vanaf volgende week vrijdag. Vanaf die dag start de sollicitatieprocedure en daarmee de daadwerkelijke zoektocht naar de opvolger van waarnemend burgemeester Jan Luteijn. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester op donderdag 9 februari volgend jaar wordt beëdigd.

Belangstellenden voor deze post hebben vanaf 9 september drie weken de tijd om een brief te sturen naar de gemeente Barneveld. Ter voorbereiding op deze procedure wordt komende maandag tijdens een extra raadsvergadering de profielschets vastgesteld en aangeboden aan John Berends, de commissaris van de Koning in Gelderland.

De profielschets is de afgelopen maanden opgesteld, mede op basis van een vragenlijst die is ingevuld door meer dan zevenhonderd inwoners van de gemeente Barneveld. Daaruit komt naar voren dat Barneveld op zoek is naar een burgemeester met een ‘warm hart’ en met voldoende lef. Bovendien moet hij of zij zichtbaar in de samenleving zijn door goed contact te onderhouden met de inwoners. Voor een grote groep inwoners (48 procent) is niet relevant of de nieuwe burgemeester een man of een vrouw is.

De nieuwe burgemeester staat meerdere grote uitdagingen te wachten. Dan gaat het niet alleen om de verwachte groei van de gemeente naar 80.000 tot 85.000 inwoners in 2040, maar ook de ontwikkelingen in de landbouw en het perspectief voor de boeren, de overstap naar duurzame energie, de verbetering van de luchtkwaliteit, het inspelen op de gevolgen van de klimaatverandering en bij al die ontwikkelingen het behoud van het kenmerkende karakter van elk van de negen dorpen in deze gemeente, zo staat in de profielschets. Los daarvan is de nieuwe burgemeester verantwoordelijk voor openbare orde, waaronder specifiek het aanpakken van drugscriminaliteit, digitale criminaliteit en alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

De extra raadsvergadering vindt maandag plaats in de oude raadszaal en begint om 19.30 uur. De vergadering is ook live te volgen via de website van de gemeente Barneveld.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie