Afbeelding
Aber Media

VVD: ‘Pak onveilige carpoolplaats langs A1 bij Barneveld aan’

1 maart 2022 om 07:52 Maatschappelijk

BARNEVELD De carpoolplaats aan de Mercuriusweg, vlak langs snelweg A1 bij Barneveld, is onveilig te noemen. Om vandalisme aan geparkeerde auto’s tegen te gaan, is het zaak dat hier snel actie wordt ondernomen. Dat stelt fractievoorzitter Theo Bos van de VVD. Hij pleit voor camerabewaking op deze locatie.

,,De laatste weken hebben we al meerdere malen in de krant moeten lezen dat van veilig parkeren op deze plek geen sprake is’’, zegt Bos. Hij verwijst naar het artikel dat vorige week in deze krant stond, waarin melding werd gemaakt van een inbraak in een geparkeerde auto op de carpoolplaats. Nog onbekenden sloegen daarbij ruiten in van de auto. Precies datzelfde gebeurde eind januari ook al, toen een ruit van een geparkeerde auto werd ingegooid met een stoeptegel. Enige tijd geleden moest een bushalte vlakbij de carpoolplaats het ontgelden: de ruiten van het bushokje werden ingeslagen.

,,Voor vandalisme en diefstal mag geen ruimte zijn in Barneveld’’, zegt Bos onomwonden. ,,Bovendien moeten carpoolplaatsen zo aantrekkelijk en veilig mogelijk zijn. Wij zijn voorstander van het verminderen van uitstoot en carpoolen draagt daaraan bij.’’

Daarom vindt Bos dat de gemeente snel in actie moet komen om specifiek deze plek veiliger te maken. De carpoolplaats ligt ten noorden van de snelweg, er is weinig zicht op. Via schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders, wil Bos nu opheldering. ,,Heeft het college deze carpoolplaats al op de agenda staan om aan te pakken? Welke plannen zijn er dan en is het ook mogelijk om hier cameratoezicht te plaatsen?’’ Mochten hiertoe op dit moment geen plannen zijn, dan roept de VVD het college op om toch te overwegen hier op korte termijn camera’s op te hangen.

Meer in het algemeen wil Bos weten hoe het onderhoud van dergelijke carpoolplaatsen geregeld is. ,,Het is naar ons idee belangrijk dat dit een uitnodigende en veilige plek is en blijft om te carpoolen.’’ Ook wil hij weten of de mogelijkheid bestaat om op dit parkeerterrein laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen.

Wouter van Dijk

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie