Stelling 7: Railterminal in Barneveld, duurzaam of juist vervuilend?

ma 14 mrt, 11:25 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022
BIK Barneveld
Beeld van een vergelijkbare railterminal, ontwikkeld in Calais.
Beeld van een vergelijkbare railterminal, ontwikkeld in Calais.

BARNEVELD Barneveldse ondernemers pleiten al jaren voor de komst van een railterminal bij Barneveld. Dat zou veel vrachtwagentransport op de snelwegen schelen en de bedrijven een impuls geven. Tegenstanders vrezen echter juist extra verkeersbewegingen en daarmee een slechtere luchtkwaliteit. Daarom de stelling: Een railterminal in Barneveld zorgt voor een onverantwoorde toename van verkeersdrukte

SGP: ‘Een goed alternatief voor files op de snelweg’

,,De Barneveldse economie groeit’’, zegt lijsttrekker Jan Top. ,,Dat is van belang: de groei van het aantal inwoners doet de vraag naar werkgelegenheid toenemen. In Barneveld zijn diverse transportondernemingen te vinden, net als diverse bedrijven die voor hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn ..

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.