Barneveld wil opnieuw in gesprek met Rijkswaterstaat over ‘botsbocht’ bij A1/A30

13 jan, 15:21 Verkeer en vervoer
AberMedia
Afgelopen zaterdag was het weer raak in de beruchte bocht, voor de tweede keer in 2022. Vorig jaar vonden hier in totaal vijftien ongevallen plaats.
Afgelopen zaterdag was het weer raak in de beruchte bocht, voor de tweede keer in 2022. Vorig jaar vonden hier in totaal vijftien ongevallen plaats.

BARNEVELD De gemeente Barneveld wil op korte termijn opnieuw in gesprek met Rijkswaterstaat over de inmiddels beruchte bocht in de afrit van snelweg A1 richting snelweg A30 bij Barneveld. Ondanks eerdere maatregelen, blijft het er fout gaan. Dit jaar is amper twee weken oud en nu hebben er alweer twee ongevallen plaatsgevonden.

Het gaat hierbij specifiek om de dubbele uitvoegstrook van de A1, voor automobilisten komende uit de richting Amersfoort, die rechts afbuigen naar de A30 richting Ede. Enkele honderden meters na het verlaten van de A1, ontmoeten deze automobilisten een bijzonder scherpe bocht naar rechts, afgezet met een betonnen wand. ‘Botsbeton’, zo werd deze wand eerder in deze krant al eens genoemd, omdat e..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.