Afbeelding
Ben Bläss

Abonnees Barneveldse Krant bewonderen zandsculpturen in Garderen (+video)

30 maart 2023 om 10:14 Activiteiten

GARDEREN Ongeveer tweehonderd lezers van de Barneveldse Krant hebben woensdag een bezoek gebracht aan het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Op vertoon van de app van de Barneveldse Krant op een mobiele telefoon konden abonnees gratis naar binnen en ontvingen zij een munt voor koffie met een lekkernij. Een aantal van de bezoekers had (klein)kinderen meegenomen.

Bij De Beeldentuin aan de Oude Barnevelderweg zijn bijna honderd kunstwerken in zand te zien. Het centrale thema is ‘Onze Vaderlandse Geschiedenis’, met dit jaar talrijke creaties die de historie uitbeelden aan de hand van bekende spreekwoorden en gezegden. Aan een aantal sculpturen op het buitenterrein wordt nog gewerkt, zodat bezoekers de ‘carvers’ aan het werk kunnen zien. 

Er is ook een groot overdekt gedeelte met onder anderen hunebedbouwers, Bataven, Romeinen en Karel de Grote. In een ouderwets klaslokaal geeft meester Schijtbeen onderricht en er zijn verder onder meer houtsculpturen, miniaturen, diorama’s en zandtekeningen te bewonderen.  ,,Deze tentoonstelling is niet alleen een lust voor het oog, maar ook leerzaam voor bezoekers van alle leeftijden’’, aldus De Beeldentuin.

Meer informatie: www.zandsculpturen.nl.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie