Afbeelding
Henk Hutten

Abonnees Barneveldse Krant kijken ogen uit bij zandsculpturen in Garderen

24 maart 2022 om 08:24 Evenementen

GARDEREN Een kleine vierhonderd abonnees van de Barneveldse Krant hebben woensdagmiddag een exclusief voorproefje gekregen van de nieuwste editie van het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. 

De ‘preview’ van het evenement bij De Beeldentuin aan de Oude Barnevelderweg, dit jaar met het thema ‘Vaderlandsche Geschiedenis’, was zonovergoten. Abonnees, die vooraf gratis toegangsbewijzen konden bestellen, kregen een kijkje achter de schermen en konden in gesprek met de zandkunstenaars. De carvers zijn bezig met de laatste loodjes, want het Veluws Zandsculpturenfestijn gaat vrijdag 1 april open voor publiek.

Er zijn onder meer zandsculpturen te zien van hunebedbouwers, Bataven en Romeinen. ,,Zie hoe mensen woonden en werkten in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en word zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Er zijn daarnaast vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier uitbeelden’’, meldt de organisatie. Ook belangrijke historische personen zijn in zand uitgebeeld, onder wie Karel de Grote, Willem van Oranje, Christiaan Huygens en Erasmus.

Meer informatie op www.zandsculpturen.nl.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie