De openstelling voor blinden en slechtzienden is traditiegetrouw de afsluiting van het zandsculpturenfestijn in Garderen.
De openstelling voor blinden en slechtzienden is traditiegetrouw de afsluiting van het zandsculpturenfestijn in Garderen. De Beeldentuin

Ruim 200.000 bezoekers bij zandsculpturen in Garderen

5 november 2019 om 09:12 Overig

GARDEREN Het elfde Veluws Zandsculpturenfestijn bij De Beeldentuin in Garderen heeft ruim 200.000 bezoekers getrokken. Dat is een nieuw record. Vorig jaar kwamen er bijna 170.000 bezoekers. Thema was dit jaar 'Reis om de wereld'.

De zandsculpturen zijn elk jaar vanaf april tot en met oktober te bezichtigen. ,,We hebben eigenlijk het hele jaar door perfect weer gehad'', noemt woordvoerder Eric Koetsier als één van de redenen voor het grote succes. ,,Daarnaast was ons overdekte, 700 vierkante meter grote dierenrijk in zand een publiekstrekker. En de mond-tot-mondreclame is ontzettend belangrijk, merken we ieder jaar opnieuw. We hebben inmiddels veel vaste fans, vele duizenden mensen komen ieder jaar.'' Het evenement wordt traditioneel afgesloten met een openstelling voor blinden en slechtzienden, deze week op maandag en dinsdag. 

BEVRIJDING Het thema voor volgend jaar wordt '75 jaar bevrijding', meldt Koetsier. ,,De voorbereidingen zijn alweer in volle gang, de opening is op 10 april 2020.'' Het Veluws Zandsculpturenfestijn werd dit jaar tweede bij de ANWB-verkiezing voor 'Leukste uitje van Gelderland' en is ook voor 2020 genomineerd. 

WINTERFAIR Een deel van de zandsculpturen, waaronder het dierenrijk, is nog te bezichtigen tijdens de zevendaagse Winterfair in Dickensstijl bij De Beeldentuin aan de Oude Barnevelderweg. De fair wordt gehouden op 28, 29, 30 november en 4, 5, 6 en 7 december.

Meer informatie: www.zandsculpturen.nl.

De openstelling voor blinden en slechtzienden is traditiegetrouw de afsluiting van het zandsculpturenfestijn in Garderen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie