IJsberen en een iglo in een 'winters' Garderen.
IJsberen en een iglo in een 'winters' Garderen. Ben Bläss

‘IJskoude winter’ bij zandsculpturen in Garderen

18 januari 2023 om 17:36 Evenementen

GARDEREN Het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is sinds kort uitgebreid met een groot aantal ijssculpturen en de tentoonstelling ‘Winterse sferen’. De expositie bestaat uit een winters dorp met een flinke tuin, aangelegd door medewerkers van De Grote Tuinverbouwing van SBS6. Hier zijn in een ‘sneeuwlandschap’ onder meer ijsberen, pinguins en een grote iglo te bewonderen en te bezoeken.   

,,In het winterse dorp bakt de bakker zijn brood in de houtgestookte oven en kunnen bezoekers genieten van warme chocomelk, vuurkorven, oliebollen en glühwein, onder begeleiding van sfeervolle muziek’’, meldt de organisatie. Verder demonstreren carvers dagelijks hoe zij van ijsblokken ware kunstwerken maken. Het thema van de zandsculpturen is ‘Onze vaderlandsche geschiedenis’ en dat is deels ook terug te zien bij de ijssculpturen. Onder meer de moord op Willem van Oranje, Hugo de Groot en het melkmeisje van Johannes Vermeer zijn in ijs uitgebeeld. 

Het evenement bij De Beeldentuin aan de Oude Barnevelderweg in Garderen is nog tot en met dinsdag 4 maart te bezoeken, met uitzondering van zon- en feestdagen. Meer informatie is te vinden op zandsculpturen.nl. Barnevelder Ben Bläss maakte bijgaande foto-impressie.

Het melkmeisje van Johannes Vermeer als ijssculptuur.
Huisjes met ijssculpturen bij het Veluws Zandsculpturenfestijn.
De moord op  Willem van Oranje in ijs uitgebeeld.
Winterlandschap.
Meisje met de parel van Johannes Vermeer.
Hugo de Groot, ook bekend als Hugo Grotius.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie