sss dames 1 2022
sss dames 1 2022 ERIK van t LAND

Simplex SSS grijpt meteen de koppositie en kan daar een week extra van genieten

Volleybal

BARNEVELD De volleybalsters van Simplex SSS staan na één competitieronde meteen bovenaan. Als enige ploeg uit de tweede divisie B boekte SSS de maximale overwinning. Tegen Trivos werd het 4-0 (25-23, 25-21, 25-10, 25-23). ,,We hebben er meer moeite voor moeten doen dan het lijkt’’, merkte Peter Spoelstra. ,,Drie van de vier sets waren gewoon heel close.”

Zeker in de eerste set ging het niet makkelijk. De Barnevelders keken zelfs tegen een achterstand van vijf punten aan. Die werd net op tijd weggewerkt. ,,We startten zeker niet zoals we hadden gewild, maar langzaam maar zeker nam onze servicedruk toe. Daardoor konden we hun aanval ontregelen.”

Bij 3-0 wist SSS dat het de wedstrijd al had gewonnen, toch was de laatste set belangrijk, want bij winst was de ploeg meteen koploper. Tot 15-15 ging de strijd gelijk op. Daarna leek Trivos aan het langste einde te trekken. Met een paar geslaagde wissels wist Spoelstra dat te voorkomen. ,,Deze wedstrijd wisten twee keer een achterstand om te buigen tot een overwinning. Voor het teamproces is dit heel belangrijk.”

SSS kan een week extra genieten van het koploperschap, want komende zaterdag ligt de competitie stil vanwege het WK volleybal dat in Nederland georganiseerd wordt.

advertentie
advertentie