De SDS-mannen wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend met 0-4
De SDS-mannen wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend met 0-4 Pauw Media

SDS-mannen starten met 4-0 winst

3 oktober 2021 om 11:06 Volleybal

VOORTHUIZEN De kop is eraf voor de volleyballers van SDS. Na een uitgestelde wedstrijd en een vrij weekend mocht SDS op bezoek bij Aetos-3 in Arnhem. Voor SDS een prima start, want zonder setverlies pakten de mannen direct een 0-4 overwinning. Met een, voor SDS-begrippen, ruime selectie van 9 man inclusief nieuwe aanwinst Arjan van Laar op het midden begon SDS scherp. Nieuwkomer Van Laar was direct succesvol met een sterke service, een kill-block en goeie aanval.

Persoonlijke fouten

Tegenstander Aetos was duidelijk nog zoekende. De ploeg maakte veel persoonlijke fouten en het geroutineerde SDS profiteerde hier optimaal van. Met een duidelijke 19-25 en tweemaal 14-25 kwamen de Voorthuizenaren op een 0-3 voorsprong. De laatste set leek verloren te gaan ondanks een sterke ralleypassing van John Groeneheijde, maar de servicedruk op de beslissende momenten redde SDS dat ook nog profiteerde van een opstellingsfout van Aetos. Met 25-27 werd ook de laatste set gewonnen.