Paul Daalmeijer krijgt als tweede speler van Renswoude de rode kaart.
Paul Daalmeijer krijgt als tweede speler van Renswoude de rode kaart. Brenda Dekker

Rode kaarten nekken Renswoude

8 oktober 2022 om 18:40 Voetbal

Renswoude Een half uur lang leek er niets aan de hand voor Renswoude. Via Paul Daalmeijer was de derdeklasser op een 0-1 voorsprong gekomen. Maar ineens was de situatie totaal anders.

Eerst kwam de thuisploeg op 1-1. Vervolgens kreeg Elbert van de Velde in nota bene een minuut tijd twee keer een gele kaart voor een overtreding. Niet veel later zette Daalmeijer zijn tackle te laat in en kon eveneens vertrekken. Hierdoor moesten de ‘kraaien’ meer dan een helft lang met slechts negen man stand zien te houden. Dat lukte lang, maar niet lang genoeg.

,,Dit was zo’n wedstrijd waarin alles tegenzit’’, oordeelde Jeroen de Zwaan. ,,Maar dat is wel grotendeels aan onszelf te wijten. We geven de scheidsrechter twee keer de kans om rood te geven en dat doet hij ook.”
,,Heel jammer deze nederlaag, want tot aan de eerste rode kaart voetbalden we prima. Daarna verdedigden we nog best aardig, maar zat het er gewoon niet meer in.