Rick Degenaar kwam tegen Hierden niet tot scoren.
Rick Degenaar kwam tegen Hierden niet tot scoren. Ted Walker

SDVB in slotfase onderuit

17 november 2018 om 21:00 Sport/sport

BARNEVELD Tot een kwartier voor tijd stond SDV Barneveld nog op voorsprong in de uitwedstrijd tegen Hierden. Daarna ging het toch nog fout bij de eersteklasser. Met lege handen keerden de Barnevelders terug naar huis. ,,Dat was onnodig'', oordeelde Johan de Man na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg. ,,Wij speelden bij vlagen goed en hadden voor rust al één of meer keren moeten scoren.'' Dat laatste gebeurde niet. SDVB creëerde vier grote kansen, maar benutte er niet één. Na een uur spelen werd het alsnog 0-1. Uit een corner kopte Kevin Ooms raak. Een kwartier lang was er niets aan de hand voor SDVB, dat een aantal goede counterkansen kreeg. In de 76e minuut raakte Mark van Oudbroekhuizen de bal op ongelukkige wijze en was doelman Jeroen van Binsbergen kansloos. Van Oudbroekhuizen liep even later ook nog eens tegen een rode kaart aan. In ondertal verloor SDVB de wedstrijd. ,,Dit is heel jammer'', vindt De Man. ,,We blijven weliswaar vierde, maar haken nu wel af bij de koplopers."
NSC Nijkerk greep de periodetitel. Volgende week komt Go Ahead Kampen, de nummer drie van de ranglijst naar Norschoten.