Stefan van den Brink feliciteert doelpuntenmaker Freek van Wijk. Valleivogels was met 3-1 te sterk voor OVC'85 Guido de Boer

Valleivogels krijgt eindelijk ruimte en verslaat OVC’85 met 3-1

1 oktober 2022 om 21:36 Voetbal

SCHERPENZEEL Het was dit seizoen tot nu toe nog flink kwakkelen bij Valleivogels. In drie bekerpotjes en één competitieduel had de tweedeklasser nog niet laten zien wat het echt in huis heeft. Tegen OVC’85 gebeurde dat wel; 3-1 winst. ,,Maar’’, waarschuwde Rob van den Broek. ,,Dat had ook te maken met de ruimte die we kregen.”

Zoveel ruimte als de bezoekers uit Oosterbeek gaven had Valleivogels dit seizoen nog niet gehad en dan heb je als tegenstander een probleem. De thuisploeg creëerde zowel voor als na rust kans op kans. ,,Als we met 4-0 naar de kleedkamer waren gegaan, dan had je niets kunnen zeggen’’, vond Van den Broek.
Het stond op dat moment echter ‘slechts’ 2-1. Vlak voor rust kreeg OVC’85 een strafschop en die werd benut. Daarvoor had Freek van Wijk de thuisploeg op een 2-0 voorsprong gezet. De aanvaller die overkwam van SVL en eerder voor Lunteren uitkwam mikte in de derde minuut voor de eerste keer raak, toen hij de bal na een afgeslagen corner op prachtige wijze in de bovenhoek joeg.
Na een half uur zorgde Van Wijk voor de 2-0. Van den Broek: ,,De krachtsverschillen waren echt groot. Dat kwam deels doordat wij aan de bal comfortabeler waren, maar ook door de mindere weerstand die we vandaag hadden. Zo eerlijk moet je zijn.”
,,Voetballen draait om tijd en ruimte’’, doceerde de oefenmeester. ,,Als je dat krijgt, dan ga je makkelijker voetballen. Het is daarom nog te vroeg om te zeggen dat we er weer helemaal zijn. Volgende week krijgen we CJVV, het is de vraag of we dan weer zoveel ruimte krijgen als vandaag.”
Ondanks de 2-1 tussenstand werd het ook na rust geen moment spannend. Al duurde het pas tot de 68e minuut voordat Alex van Eem de wedstrijd definitief in het slot gooide. Van Eem was terug van een blessure en luisterde zijn rentree op met een schot van afstand die in de kruising belandde: 3-1.
Valleivogels kreeg daarna nog genoeg kansen om de score uit te bouwen. Dat liet de ploeg na. ,,Wat ik al zei, we hadden eigenlijk een stuk of acht goals moeten maken. Over het spel ben ik tevreden. We hebben het vandaag gewoon prima gedaan. We moesten van deze tegenstander winnen en dat hebben we gedaan. Maar iets meer kansen benutten, dat zou wel prettig zijn.”
[Doelpunten: Freek van Wijk (2) en Alex van Eem.