Tom de Greef, hier in actie tegen SO Soest, zette Woudenberg tegen Jonathan op een 1-0 voorsprong. Guido de Boer

Woudenberg laat Valleivogels zien hoe je Jonathan moet verslaan

1 oktober 2022 om 20:53 Voetbal

WOUDENBERG Woudenberg won met 4-1 van Jonathan en dat was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. ,,Als je kijkt naar alle kansen die wij kregen, dan hadden we er makkelijk zes in kunnen schieten’’, glunderde aanvoerder Tom de Greef.

Valleivogels verloor vorige week nog van de tegenstander uit Zeist. Daar hoefde Woudenberg geen moment voor te vrezen. De Greef zette Woudenberg al vroeg in de wedstrijd op het goede spoor. Nadat de 30-jarige aanvaller zijn tegenstander succesvol afjaagde: 1-0. Jarie van Egdom zorgde voor een 2-0 ruststand. ,,Dat was eigenlijk een magere afspiegeling’’, vond De Greef. ,,We waren echt zwaar de bovenliggende partij.”

Na rust was de situatie anders. Jonathan kwam uit een corner terug tot 2-1 en zette de thuisploeg korte tijd flink onder druk. Na een minuut of tien herstelde Woudenberg zich en daarna was het eenrichtingsverkeer. De Greef was uiteindelijk toch wel content met de 4-1 overwinning. ,,Het verschil tussen de eerste en tweede klasse merken we echt wel. We krijgen nu veel meer ruimte om te voetballen en daardoor veel kansen om te scoren. In het veld is het leuker.”

Opvallend was de rol van Luca Teske. De spits kwam over van Scherpenzeel en ontbrak vorige week vanwege privé omstandigheden. Teske speelde eerst in het tweede (waarin hij ook scoorde) en maakte in de slotfase zijn competitiedebuut. De invaller pikte prompt zijn doelpuntje mee.

Doelpunten Woudenberg: Tom de Greef, Jarie van Egdom, Joey Kooij en Luca Teske.