Tom de Greef: ,,Ons rendement is gewoon te laag.
Tom de Greef: ,,Ons rendement is gewoon te laag." Guido de Boer

Woudenberg-aanvaller De Greef moet één ploeg eronder houden

4 mei 2018 om 09:45 Sport/sport

WOUDENBERG Een degradatiekraker om van te smullen. Of te gruwelen, dat kan natuurlijk ook. In elk geval is de inzet van het duel tussen Woudenberg en SVL hoog. De rechtstreekse afslag naar de tweede klasse dreigt voor de eersteklassers. Tom de Greef is op zijn hoede. ,,We moeten in elk geval één ploeg eronder houden", weet de buitenspeler van Woudenberg.

Edward Doelman

Een vrolijke bedoening was de kleedkamer van Woudenberg rond 16.30 uur niet. Uit bij De Merino's in Veenendaal werd de ploeg van Jeroen Peters in blessuretijd naar een 2-1 verlies geschoten. Natuurlijk deed het late doelpunt pijn, maar de gedachten gingen na afloop vooral uit naar de gemiste kansen. ,,Tegen De Merino's was dat zo extreem, niet normaal eigenlijk. Bij 0-1 voor kregen we al een dikke kans op 0-2 en bij 1-1 nog twee levensgrote ballen die gewoon moeten zitten", schetst De Greef.

Al het hele seizoen is er een groot gebrek aan doelpunten op De Grift. In 22 wedstrijden werd pas 20 keer het net gevonden. ,,Scoren is zeker een kwaliteit, we missen op dit moment een spits die er minstens tien in een seizoen inlegt", weet De Greef. Wegens het gebrek aan stootkracht werd de 39-jarige spits Kristian Schouten al ingevlogen vanuit een lager seniorenteam. ,,Het probleem is ook niet dat er steeds eentje is die alle kansen mist, maar iedereen krijgt zijn kansen wel. Ons rendement is gewoon te laag."

Het inhaalduel van vorige week vormde daarin het dieptepunt. ,,Iedereen was ook zo teleurgesteld, juist vanwege het besef dat we het zelf lieten liggen. Hadden we gewonnen, dan was zelfs rechtstreekse handhaving weer mogelijk geweest. Nu hoeven we daar niet meer aan te denken."

ONDERSTE REGIONEN Waar Woudenberg de vorige twee seizoenen in 1A nooit serieus in de problemen kwam en zichzelf direct veilig speelde, daar bivakkeren de Woudenbergers in 1C al het hele seizoen in de onderste regionen. Coach Ruud van de Geest sneuvelde in december, onder opvolger Jeroen Peters zijn de resultaten niet beduidend beter. Met 15 punten uit 22 wedstrijden houdt het niet over op De Grift. Alleen SVL deed het met een puntje minder nog beroerder.

Het maakt van de onderlinge ontmoeting morgen een heuse degradatiekraker. De Greef rekent op de clichés die erbij horen. ,,Ik denk dat beide ploegen redelijk verdedigend zullen spelen en dat het vooral een kwestie van bikkelen wordt. Duels op het middenveld winnen, strijd leveren en er vol op klappen."

Het zijn niet de teksten die passen bij de stijl van De Greef, de sierlijke aanvaller die met zijn dribbels voor dreiging kan zorgen. Maar van hard werken is De Greef ook niet vies. ,,Voor de winterstop liep het bij mij persoonlijk ook niet, maar op dit moment zit ik wel goed in mijn vel. Ondanks alles kan ik toch mijn acties maken, ik voel dat ik weer tegen mijn oude niveau aanhik. Dat is op zich lekker, maar het betekent pas iets als we in teamverband ook resultaten halen." Tegen SVL zou dat het ultieme moment zijn, weet De Greef. ,,Bij winst keren het vertrouwen en de hoop ook terug."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie