Foto: VV Barneveld- SDS'55
Foto: VV Barneveld- SDS'55 Gerwin van Luttikhuizen

Teleurstelling over gelijkspel na Barnevelds voetbalgevecht

24 september 2022 om 22:14 Voetbal

BARNEVELD Na een boeiend gevecht met meer strijd dan goed voetbal hebben VV Barneveld en SDS’55 met 1-1 gelijk gespeeld. Mede door het scoreverloop leverde het prestigeduel dat in het teken stond van de terugkeer van Gerwin Dekker bij zijn oude club VV Barneveld vooral teleurstelling op.

Bij de competitiestart keerde Gerwin Dekker als trainer van SDS’55 terug bij VV Barneveld, de club waar de Voorthuizenaar 3,5 jaar trainer was. In februari besloot de trainer vanwege het gebrekkige perspectief vroegtijdig te vertrekken om toevallig een half jaar later als nieuwe trainer van SDS’55 op Sportpark ’t Nieuwe Oost zijn competitiedebuut te maken. Na de verloren bekerwedstrijd van dinsdagavond gaf Jason Nahumury als nieuwe trainer van de geelblauwe thuisclub al aan dat hij zijn spelersgroep niet voor het treffen met de Wekeromse promotiekandidaat hoefde te motiveren. In combinatie met het zware en matige veld en de slechte weersomstandigheden waren alle ingrediënten aanwezig om van de derby een echt voetbalgevecht te maken en de liefhebbers van strijd, lange ballen en veel duels werden niet teleurgesteld.

VV Barneveld begon sterk aan de wedstrijd en bleef het eerste deel van de wedstrijd goed op de been zonder tot grote kansen te komen, aan de andere kant moest de sterke doelman Rinse Verweij enkele malen handelend optreden. Lang leek het duel in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen totdat Joep van den Brink VV Barneveld een kwartier voor tijd op voorsprong bracht. Hoewel de meningen variëren van een wereldgoal tot een mislukte voorzet was duidelijk dat de aanwinst van de thuisclub na een kapbeweging de bal in de lange hoek via de binnenkant van de paal draaide. De luid bejubelde openingstreffer van Barneveld was direct het sein voor SDS’55 om met een slotoffensief in ieder geval nog een punt te redden. Doelman Michael Mulder werd meerdere malen naar het front gestuurd en diep in de blessuretijd scoorde uiteindelijk verdediger Gerben van Donselaar met een halve volley de gelijkmaker: 1-1.

VV Barneveld trainer Jason Nahumury: “Vooraf zou je tevreden zijn met een punt tegen SDS’55, maar door het verloop van de wedstrijd voelt dit toch echt als een teleurstelling. Op dit veld was het erg lastig om te voetballen, maar wij waren zeker het eerste half uur de bovenliggende partij en hebben met veel strijd en duelkracht alles gegeven. In het laatste kwartier hadden wij met onze snelheid de beslissing kunnen forceren.“ SDS’55-trainer Gerwin Dekker: “Ondanks de blijdschap over de late gelijkmaker voelt het gelijkspel vooral als het verlies van twee punten. Het was een echte vechtwedstrijd op een slecht veld waarin VV Barneveld gezien hun mogelijkheden er alles aan gedaan heeft. Voor rust hadden wij via Matthijs van de Kamp, Rick Roelofsen en Gerben Roelofsen grote kansen op de openingstreffer, daar hebben we het laten liggen. Na de ongelukkige tegengoal hebben wij er alles aan gedaan om in ieder geval een punt aan de competitiestart over te houden met een terechte beloning in de slotfase.”

Peter de Kinder

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie