Archieffoto Rood-Wit'58- Otterlo)
Archieffoto Rood-Wit'58- Otterlo) Henk Hutten

Teleurstelling bij Rood-Wit’58 na gelijkspel

19 februari 2022 om 18:05 Voetbal

PUTTEN Ondanks een veldoverwicht, legio kansen en een late voorsprong heeft Rood-Wit’58 aan het thuisduel tegen Hoevelaken maar een punt overgehouden. Op Sportpark De Eendracht werd het uiteindelijk 1-1 door twee doelpunten binnen een minuut.

Na een goede competitiestart met zeven punten uit vijf wedstrijden verloor Rood-Wit’58 de laatste vier duels voor de winterstop steeds met minimaal verschil. In de thuiswedstrijd tegen Hoevelaken kwamen de sterke en zwakke punten van de ploeg van trainer Albert van Nijhuis duidelijk naar voren. Rood-Wit’58 is een hecht collectief zonder individuele uitschieters en het hardwerkende team mist scorend vermogen. In de eerste helft was de thuisclub meerdere malen dicht bij de verdiende openingstreffer maar grote kansen van Wesley Ruiter, Camilo Bronkhorst (lat) en Jop van Eijden leverden geen goal op. In een minder spectaculaire tweede helft leek Jop van Eijden matchwinner te worden toen hij vijf minuten voor tijd de luid bejubelde openingstreffer overtuigend binnen schoot. Vanaf de aftrap kwam Hoevelaken echter direct langszij waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Trainer Albert van Nijhuis was na afloop duidelijk: ,,Het is ongelooflijk dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen en dat we weer een late tegentreffer moeten incasseren. We hebben wel tien goede mogelijkheden gehad en na de dik verdiende voorsprong gaat het direct mis. Vanuit de aftrap wordt een bal lang gespeeld en door een persoonlijke fout staat hun aanvaller direct op vijf meter van onze goal. Het is niet de eerste keer dat we dit seizoen niet krijgen waar we recht op hebben, al heeft dat natuurlijk ook met kwaliteit te maken. Maar ons veldspel biedt in ieder geval absoluut perspectief voor de komende wedstrijden”.

Zaterdag speelt Rood-Wit’58 thuis tegen Terschuurse Boys.