Hier Stijn van Wolfswinkel in de rebound met de grootste kans. Maar inmiddels stond de 6-0 al op het scorebord.
Hier Stijn van Wolfswinkel in de rebound met de grootste kans. Maar inmiddels stond de 6-0 al op het scorebord. Melvin Taribuka

Ook SDVB faalt als koploper

Voetbal

Liefst vier ploegen uit de top-5 gaan onderuit!

BARNEVELD Vorige week veroverde SDV Barneveld de koppositie in de eerste klasse D. Zaterdag gingen de Barnevelders in Zwolle keihard onderuit tegen SVI en zakten daardoor terug naar de tweede plaats van de ranglijst. ,,Het leek wel pure verlamming.”

Peter Pos

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de bal lag al achter doelman Ruben van de Streek. Bij een dieptepass liep niemand van SDVB mee en profiteerde Jordy Halfwerk dankbaar: 1-0.
Niet veel later werd het al 2-0. Nu was het Van de Streek zelf die de tegentreffer inleidde door de bal zomaar in de voeten van Youp Kok te schuiven.
Hierbij bleef het niet voor de Barnevelders, want nog voordat het rustsignaal klonk zorgden Frank Jansen en opnieuw Kok voor een dramatische 4-0 tussenstand. ,,Natuurlijk merk je vooraf wel dat er wat spanning was’’, zei Bart Schreuder kort na de 6-0 nederlaag. ,,Maar dit zag ik echt niet aankomen. Het leek wel op pure verlamming.”
Schreuder had dit vooraf juist nog aangestipt bij zijn ploeg. ,,Je staat bovenaan en je speelt echt ergens voor. Van die spanning moet je houden. Dat heb ik ook benoemd. ‘Omarm het, speel met de borst vooruit en toon flair.’ Maar het was heel matig wat we vandaag lieten zien.”
In de rust haalde Schreuder Jeffrey van Deuveren en Rico Kuijt eraf en bracht de jonkies Frits van Roekel en Stijn van Wolfswinkel in de ploeg. ,,4-0 lijkt kansloos, maar je ziet dit seizoen wel vaker gekke dingen in onze poule’’, aldus Schreuder. ,,Wij kregen bovendien ook nog wel wat kansen. Het was echt een wedstrijd waarin het nog om kon draaien. Met die wissels probeerde ik wat meer stootkracht voorin te krijgen.”
Het bleek ijdele hoop. Net als voor rust scoorde de thuisploeg razendsnel: 5-0. ,,Achteraf zeg ik dat het er geen moment voor ons ingezeten heeft. De enige twee lichtpuntjes van deze wedstrijd zijn die twee jongens. Zij vielen prima in. Als ploeg was het heel matig.”
Na het eindsignaal van scheidsrechter Baar was er vooral berusting bij de Barnevelders. ,,We stonden er zo mooi voor en hadden alles in eigen handen. Nu niet meer. Ik vind het echt balen dat we vandaag zoiets op de mat legden, dat is wel iets om over na te denken.”
CSV Apeldoorn won als enige ploeg uit de top-5 en staat nu weer eerste. DTS Ede, Nunspeet en SVZW verloren net als SDVB, dat hierdoor nog steeds tweede staat. Maar die plek telt niet als je zo dichtbij de titel bent.
Toch hoeven de Barnevelders nog niet te wanhopen. Als de trend zich doorzet dat er iedere week een nieuwe koploper is in deze poule (CSV is de tiende nieuwe koploper na de winterstop), dan heeft SDVB nog een kleine kans om de laatst lachende te zijn.
,,Er is nog genoeg om voor te spelen, het seizoen is echt nog niet voorbij’’, benadrukte Schreuder. ,,We hebben nog twee wedstrijden, die we beide moeten winnen om in ieder geval de derde periode te winnen. Dus ook na vandaag verandert er niet zoveel in onze situatie. Het wordt weer jaren in plaats van dicteren.”

Roy van Bronkhorst verliest ook de luchtduels.
Wel 6 keer mag de technische staf van SVI juichen tegenover Bart Schreuder (links) met zijn handen voor zijn ogen.
SDVB had een day off in Zwolle tegen de nummer 7 SVI.
advertentie
advertentie