Mark van Oudbroekhuizen ontbrak bij SDVB vanwege een blessure en dat bleek een flinke aderlating. Erik van't Land

SDVB wordt afgetroefd

7 december 2019 om 19:55 Voetbal

BARNEVELD Op de manier waarop SDV Barneveld vorige week wist te winnen, werd er nu verloren. ,,Zij wonnen de duels, terwijl wij afwachtend speelden’’, baalde Johan de Man na de 3-0 nederlaag in Doetinchem. ,,We hebben vandaag veel te weinig gebracht om die gasten pijn te kunnen doen.”
In een vrijwel ongewijzigde opstelling ten opzichte van het gewonnen duel met DTS Ede startte aan de klus. DZC’68 scoorde in de eerste tien duels slechts acht keer. Tegen SDVB gebeurde het liefst twee keer in de eerste helft. Al was de 1-0 een ongelukkig eigen doelpunt van Milan van Elten. Op slag van rust werd het 2-0 en was het leed eigenlijk al geschied. Na rust probeerden de Barnevelders het wel, maar echt spannend werd het niet meer. ,,We hebben dik verdiend verloren’’, vond De Man. ,,In de tweede helft leek het nog wel wat, doordat we constant op hun helft speelden, we brachten gewoon te weinig om die gasten pijn te doen. Het is gewoon jammer om te zien dat we niet stabiel genoeg zijn. Vorige week was het een acht, nu een vier en dan verlies je.”