Doelpuntenmaker Ricardo Mengerink is het middelpunt van de Barneveldse feestvreugde. Het vingertje van Ruben van Deuveren gaat naar aangever Milan van Elten.
Doelpuntenmaker Ricardo Mengerink is het middelpunt van de Barneveldse feestvreugde. Het vingertje van Ruben van Deuveren gaat naar aangever Milan van Elten. Bram van den Heuvel

SDVB ‘vindt’ eindelijk het geluk

26 februari 2022 om 19:11 Voetbal

Barnevelders makkelijk langs De Merino’s: 2-0


Peter Pos

BARNEVELD ‘Schiet nou eens’, riep Bart Schreuder toen er wéér een kansrijke aanval niets opleverde doordat SDV Barneveld maar door bleef combineren. Even later vond Ricardo Mengerink eindelijk het geluk door de bal vanaf 18 meter in de bovenhoek te jagen.


,,Als ik die bal niet had geschoten, dan had de trainer me denk ik vermoord’’, zei de matchwinner kort na afloop met een knipoog. ,,Natuurlijk hoorde ik hem even daarvoor roepen. Het is ook het eeuwige verhaal bij ons dat we maar niet op zoek gaan naar het geluk.”
Dat was dé reden dat SDVB vorige week niet scoorde tegen koploper DZC’68 en ook dé reden dat het zo lang duurde voordat de 1-0 op het scorebord kwam. ,,Er waren echt al een paar momenten geweest dat we best hadden kunnen schieten of de bal voor het doel konden berngen’’, blikte Schreuder terug op zijn kreet. ,,Als je daar bij optelt dat er een penaltymoment was en de bal een keer al dan wel of niet over de lijn was. Dan frustreert het je wel en roep je zoiets.”
Uiteindelijk was 2-0 een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. SDVB vond dan wel eindelijk het geluk, maar had het eigenlijk nog veel vaker op moeten zoeken. Daarom was Schreuder ook zo blij met de 2-0.
Milan van Elten kwam goed door over rechts en legde de bal panklaar op het hoofd van Mengerink die zijn tweede treffer van de middag maakte.
,,Die bal kwam perfect’’, oordeelde Mengerink zelf. ,,Ik heb geloof ik één keer eerder een kopgoal gemaakt. De hoek was niet eens zo heel makkelijk, maar eigenlijk hoefde ik er alleen maar tegenaan te lopen.”
Met twee treffers kroonde Mengerink zich uiteraard tot man van de wedstrijd, maar ook Van Elten kon terugblikken op een meer dan geslaagd optreden. De aanwezigheid van de 23-jarige centrale verdediger was opvallend, want voor de winterstop raakte hij zijn plek kwijt. ,,We begonnen het seizoen met drie centrale verdedigers’’, weet Van Elten nog goed. ,,Dat liep niet zo. Daarna gingen we 4-3-3 spelen en raakte ik mijn plek kwijt.”
Vorige week stond Van Elten ook al in de basis, dat was vanwege de afwezigheid van Sil Buikema. Buikema keerde terug in de ploeg, maar nu ruimde Schreuder een ander plekje voor Van Elten. ,,Ivar (Van Beek, red.) was een paar dagen naar Tenerife geweest en miste daardoor een training. Ik denk dat ik daarom op zijn plek mocht spelen’’, klonk het bescheiden.
,,Helemaal nieuw is die positie niet. Onder Johan de Man speelde ik ook regelmatig als rechtsback. Ik denk dat ik het wel aardig invulde.” Aan dat laatste was geen woord gelogen. Achterin gaven de Barnevelders niets weg en met zijn geweldige assist liet Van Elten zien dat hij ook in aanvallend opzicht een inbreng heeft.
,,Eigenlijk gaf ik die bal gewoon blind voor. Toevallig liep Ricardo daar om ‘m binnen te koppen’’, klonk het bescheiden. ,,Natuurlijk was dat genieten, maar het belangrijkste voor mij is dat we achterin de nul hielden. Verdedigen is mijn eerste taak, zo’n voorzet maakt het natuurlijk wel extra mooi.”
De vraag is of Van Elten volgende week weer speelt. Dat is een dilemma voor Schreuder. ,,Milan deed het geweldig en is een jongen die je echt speeltijd gunt, maar Ivar is niet iemand die je zomaar passeert. Dus dat moeten we maar even aankijken komende week.”
Of het centraal of op de backpositie wordt, maakt Van Elten niet uit. ,,Als ik maar speel, dan is het goed.”
[Doelpunten: Ricardo Mengerink.advertentie
advertentie