Afbeelding
Theo Beumer

SDS ’55 neemt drie punten mee naar huis

16 oktober 2021 om 18:00 Voetbal

WEKEROM ,,SDS ‘55 heeft bij Prins Bernhard (Uddel) een mooie 1-3 zege behaald. Met wat meer accuratesse had een hogere zege zeker mogelijk geweest. Maar de drie punten tellen”, steekt SDS ’55 trainer Martin Speelziek van wal.

door Eip Janssen

Met de 1-3 zege wiste de Wekeromse vierdeklasser de nare smaak na de nederlaag afgelopen dinsdagavond in Wapenveld weg.

,,Je moet altijd even afwachten hoe de ploeg daarop reageert. Maar het spel en de inzet was gewoon goed”, gaat de SDS ’55 trainer verder.

Hij zag de uitstekend spelende Evert Bouw de score openen: 0-1. ,,Lennart Ploeg zette van links voor en Bouw scoorde. Daarna lieten we wat kansen liggen. Misschien ging het wel te goed. Je moet zo’n wedstrijd zakelijk en geconcentreerd op slot gooien”, meende Speelziek.

SDS ’55 kreeg na rust even de rekening gepresenteerd. Prins Bernhard kwam uit het niets op 1-1 (Julian Hop).

,,Daarna pakte SDS ’55 het wel weer op. Van de 1-2 kan ik dan genieten. Spits Rick Roelofsen ging niet voor eigen eer maar zag dat Lennart Ploeg er nog beter voorstond en legde breed. Een echt teamgevoel. Dat doet me goed.”

Speelziek bracht een aantal spelers in en met name Matthijs van de Kamp bracht rust in de ploeg. ,,Hij was niet fit om te starten. Maar zijn inbreng en rust aan de bal was goed. Van de Kamp zorgde met nog zo’n minuut of tien te spelen voor de 1-3. Daarna geloofde de thuisclub er niet meer in. De zege had echt hoger uit kunnen vallen. Doelman Michael Mulder en Gerben Roelofsen vielen geblesseerd uit. Even afwachten wat dat betekend”, sluit Speelziek af.

SDS ’55 staat in de vierde klasse B nu op een zevende plaats. Slechts een verliespunt minder dan koploper Harskamp.

Zaterdag komt SEH (Heerde) op bezoek. Deze ploeg staat een plek hoger maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.