Afbeelding
Theo Beumer

SDS ‘55 houdt kansen in eigen hand

5 september 2020 om 21:14 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 won met 3-1 van het Nijmeegse Quick 1888.

Eip Janssen

,,Het was een duel waarbij het leek of de spelers een zak zand op de rug hadden. Wat ik daarmee bedoel? Om de een of andere reden ontbrandde het spel nooit. Maar goed een iets mindere wedstrijd winnen is ook goed”, opende SDS ’55 trainer Ronald Tulen.

Hij zag zijn ploeg na ruim een half uur spelen een 1-0 voorsprong nemen door Matthijs van de Kamp.

,,Op slag van rust werd het nog 2-0 door aanvoerder Martien van den Berg. We gingen, ondanks dat het spel voor verbetering vatbaar was, toch met een goed gevoel de kleedkamer in.”

In de tweede helft speelde Quick bij vlagen op het randje.

,,Het waren zeker geen bewuste overtredingen. Maar toch was het voor onze ploeg oppassen geblazen. Je wilt toch met een fitte ploeg de competitie in. En dan vergeet ik echt niet de clash van komende zaterdag tegen Otterlo, als de volgende bekerronde op het spel staat”, ging de trainer verder.

Met nog zo’n vijfentwintig minuten te spelen werd het 2-1 uit een strafschop.

,,Een duel in het strafschopgebied bij SDS ’55. Harold Vliem en een tegenstander gingen naar de grond. De scheidsrechter zag er een strafschop in. Maar als wij de vrije trap meekrijgen was er ook weinig verbazing geweest”, meende Tulen.

Het was Arie Bouw die de Wekeromse ploeg op een bevrijdende 3-1 zette.

,, De gasten speelden toen al met tien man omdat een speler met twee gele kaarten (rood) was weggestuurd. Zoals je wel vaker ziet hadden wij moeite het overwicht in het veld uit te bouwen. De wedstrijd tegen Otterlo leeft hier zeker. Persoonlijk heb ik dat dorpengevoel minder. Voor mij als trainer is het een van de vele wedstrijden die SDS ‘55 dit seizoen gaat spelen. Maar ik laat me graag verrassen. De laatste wedstrijd van de voorbereiding maar niet de onbelangrijkste.”, besluit Ronald Tulen gedecideerd.

advertentie
advertentie
advertentie