De iet wat omstreden 1-0 wordt bejubeld. Nr 10 Lennart Ploeg gaf de beslissende voorzet.
De iet wat omstreden 1-0 wordt bejubeld. Nr 10 Lennart Ploeg gaf de beslissende voorzet. Theo Beumer

SDS ’55 wint op basis van goede tweede helft verdiend van Achterveld

2 oktober 2021 om 19:28 Voetbal

WEKEROM Slechts weinig toeschouwers zullen in de rust bij een 1-0 stand in het voordeel van SDS ’55 aan een duidelijke 5-0 zege op Achterveld hebben gedacht.

,,Dat dachten wij ook niet. In de eerste helft had het ook 3-3 kunnen staan. Beide ploegen speelden volop op de aanval en kregen goede kansen”, keken de jongelingen Rick Roelofsen en Matthijs van de Kamp op het duel terug.

Beide spelers komen uit de eigen jeugd van SDS ’55. ,,Wij krijgen van deze trainer alle kansen. Hij geeft ons het vertrouwen. Het is honderd procent zijn verdienste dat er een team staat dat voor elkaar door het vuur gaat. Ook de wat meer ervaren teamgenoten helpen ons op weg. Zo’n Evert Bouw, net weer aangesloten bij de selectie met veel ervaring, is voor ons goud waard”, meende het duo.

EERLIJK Wie ook goud waard was, was de goudeerlijke Achterveldse assistent-scheidsrechter. De 1-0 voor SDS ’55 kwam voor een deel op zijn naam. Na een half uur spelen kopte SDS ’55 aanvoerder Martien van den Berg snoeihard in. Via onderkant lat en een verdediger kwam de bal alsnog het veld in. De overigens goed leidende scheidsrechter kende enige twijfel en raadpleegde de Achterveldse assistent. 

,,De bal daalde achter de lijn en geldig”, verzekerde hij de leidsman.

,,Ik zag niet of de bal de doellijn helemaal gepasseerd was. Maar wat was die man eerlijk. Dat is niet altijd zo bij een assistent-scheidsrechter”, vertelde Van de Kamp. ,,Ik wist zeker dat het een geldig doelpunt was maar het was afwachten wat werd beslist. De eerlijkheid was deze keer aan onze zijde”, vulde Rick Roelofsen aan.

Op de Achterveldse bank en ook in het veld werd de beslissing volledig aanvaard. Het paste in het beeld van een sportieve wedstrijd tussen beide ploegen.

In het eerste kwartier golfde het spel op en neer. Waar bij Achterveld vooral Jelle Neuman gevaarlijk was, trokken bij SDS’55 naast de twee 20-jarige spelers ook Lennart Ploeg en doelman Michael Mulder de aandacht.

,,Michael stond heel goed te keepen. En indien nodig was hij als veldspeler ver voor zijn doel heel actief”, oordeelde Roelofsen.

Bij de gasten uit Achterveld liet Joey van den Brink een goede kans liggen. Ook Jelle Neuman had de 1-1 op de schoen. Rens brand kon zelfs op drie meter afstand de Wekeromse doelman niet passeren. 

Na het festival der gemiste kansen zette SDS ’55 na rust de toon. 

,,Afgesproken was in een hoog tempo door te spelen. We wisten dat Achterveld moeite had met de vele positiewisselingen. Dat werd na rust in ons voordeel beslist”, ging Matthijs van de Kamp verder.

De 2-0 ontstond uit een snelle counter van de thuisclub na een door de SDS ’55 verdediging afgeslagen aanval. 

,,Ik zette voor en zag een medespeler (Lennart Ploeg, red.) vrijstaan. Maar die Achterveldse verdediger (Joris Houtveen, red.) liep de bal in eigen doel”, aldus Van de Kamp.

De SDS ’55-speler was toch al op dreef. Hij schoot tegen de paal waarna Lennart Ploeg de kans liet liggen. 

,,Dat was wel sneu voor hem want hij speelde goed. Twee minuten later veroverde Lennart Ploeg de bal op het middenveld. Zijn diagonale pass was bekeken en Matthijs van de Kamp kon de 3-0 scoren”, analyseerde Rick Roelofsen.

AANWINST Voor SDS ’55 trainer Martin Speelziek het sein om de van Lunteren teruggekeerde Evert Bouw in te brengen. 

,,Evert is weer beschikbaar. Ik heb met hem gesproken en zo’n speler bij je ploeg is een zekerheid. Hij viel in als rechtsback en je zag zijn rushes”, aldus de trainer.

,,Onze bank is gewoon heel erg sterk. Wie er ook invalt het is zeker geen verzwakking”, oordeelde Roelofsen. Hij scoorde zelf na een flitsende aanval de 4-0.

Met nog een kleine tien minuten te spelen liet Casper Kingma, net ingevallen zien dat de woorden van Roelofsen op waarheid berusten. Hij bediende Matthijs van de Kamp die de 5-0 liet aantekenen.

,,Misschien een wat hoge en geflatteerde uitslag. Maar zo’n start is voor ons heel belangrijk. Zeker in de tweede helft hebben de toeschouwers een SDS ’55 gezien wat goed speelde. De bal het werk liet doen en efficiënt afrondde”, sluit tweevoudig schutter Matthijs van de Kamp af.

SDS ’55 geniet komende zaterdag van een vrij weekeinde. Dinsdag 12 oktober wordt de eerder afgelaste wedstrijd tegen WZC Wapenveld ingehaald.

door Eip Janssen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie