Afbeelding
Theo Beumer

SDS ’55 boekt verdiende zege bij Lienden

29 augustus 2020 om 20:13 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 (archieffoto) boekte een 1-3 zege bij het thuis sterk ingeschatte Lienden.

Eip Janssen

,,Een nuttige zege op een sterk inzakkend Lienden. Daar hadden we af en toe behoorlijk moeite mee. Maar uiteindelijk was de 1-3 zege in Lienden gewoon verdiend”, keek SDS ’55 trainer Ronald Tulen terug.

Na ruim vijfentwintig minuten spelen leed SDS ’55 op het middenveld knullig verlies. De thuisclub profiteerde met een schitterende boogbal van ongeveer 25 meter over de SDS ’55 doelman heen:1-0.

,,We bleven beter spelen en het was Kevin van der Horst die de verdiende 1-1 maakte. Nog voor de pauze schoot Gerben Roelofsen ons naar 1-2”, had Tulen genoteerd.

In de tweede helft kon de thuisclub het inzakkende spel niet altijd volhouden.

,,Ze moesten op jacht naar de gelijkmaker. Dat gaf aan onze ploeg ruimte. En ik moet zeggen dat we beter grip hadden op hun spel. De bal werd rustig in de ploeg rond gespeeld, en daardoor ruimte gecreëerd achter de Liendense verdediging. Het was Albert ‘Appie’ Schregardus die SDS ’55 op 1-3 zette.”

De Wekeromse ploeg kreeg de nodige kansen in de tweede helft. 

,,Een extra doelpunt had het voor SDS’55 wat gemakkelijker gemaakt. Maar eigenlijk hebben we nergens meer een kans aan de thuisclub geboden. Met slechts twee weken echte voorbereiding in de benen ben ik content wat ik heb gezien. In deze bekerfase vijf keer mogen wisselen zie ik ook als een voordeel. Ik heb alle beschikbare spelers speeltijd kunnen geven”, besluit Ronald Tulen.

advertentie
advertentie
advertentie