(archieffoto)
(archieffoto) Gerwin van Luttikhuizen

Keihard werkend Stroe opgelucht na eerste driepunter

25 september 2021 om 22:23 Voetbal

STROE- Stroe is de competitie dankzij een 2-1 overwinning op SKV goed begonnen. Op Sportpark De Bosrand was de makkelijk scorende Axel Lensen met twee doelpunten de gevierde man, al benadrukte trainer Bert van den Brink dat de overwinning vooral te danken was aan de geweldige strijdlust van het hele team.

Stroe kende een moeizame voorbereiding met als dieptepunt de ruime nederlaag in het laatste bekerduel tegen vierdeklasser ’t Harde. Bij de competitiestart kwam Stroe nog wel op achterstand, maar een minuut later stond het dankzij een benutte strafschop van Lensen alweer gelijk. In de slotfase van de eerste helft meenden de bezoekers uit Wageningen ook recht te hebben op een penalty, maar uit de tegenaanval kwam Stroe op voorsprong nadat Lensen geweldig voorbereidend werk van Erwin van Essen op waarde wist te schatten: 2-1. Omdat Lensen, Roy Kruse en invaller Richard van den Brink kansen op een derde treffer niet wisten te verzilveren, bleef het lang spannend in Stroe maar begon de thuisploeg toch met een welverdiende driepunter aan de competitie.

Trainer Bert van den Brink: ,,De overwinning is voor ons een grote opluchting. Wij hebben niet goed gespeeld, maar wel heel veel strijd geleverd. Ik ben erg trots op de werklust van mijn ploeg. De afgelopen week hebben we de nodige gesprekken gevoerd en het resultaat mag er zijn, al zat het vandaag qua scoreverloop ook niet tegen. Hoewel het voetballend niet altijd even goed is, heeft elke ploeg het op De Bosrand lastig”.

Zaterdag speelt Stroe in Ede tegen Blauw Geel’55.