(archief)
(archief) Henk Hutten

VV Stroe voorkomt na rust eerste bekernederlaag

4 september 2021 om 19:46 Voetbal

STROE- VV Stroe is het toernooi om de districtsbeker begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen DSV’61. Op Sportpark De Bosrand stond de ploeg van trainer Bert van den Brink halverwege nog op een 0-2 achterstand, maar dankzij treffers van Roy Groeneveld en Dylan Morren werd het bekerduel toch nog met een remise afgesloten.

Na een actieve voorbereiding met oefenduels tegen Eemboys (4-2), Horst (3-4), VEVO (6-2) en Helios (1-2) opende Stroe het officiële voetbalseizoen tegen DSV’61, een derdeklasser uit Doornspijk. Stroe kende een valse start en stond al na vijf minuten op een achterstand, vlak voor rust verdubbelde DSV’61 de voorsprong door optimaal te profiteren van een verkeerde terugspeelbal. Na rust scoorde Roy Groeneveld al snel de aansluitingstreffer op aangeven van Roy Kroese. Mede onder impuls van de ingebrachte nieuwkomers Luiz Fidom en Ariën Arends ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker die vijf minuten voor tijd via de altijd hardwerkende Morren viel: 2-2. In de slotfase had Groeneveld met een kopbal nog een grote kans op de winnende treffer. Trainer Bert van den Brink zag een wedstrijd met twee gezichten: ,,De eerste twintig minuten werden we ondersteboven gespeeld en kwamen we terecht achter. We hebben gekozen voor een iets andere speelstijl, maar de afstemming was nog ondermaats. Na rust hebben we het rechtgezet en misschien hadden we zelfs nog wel kunnen winnen. Het was voor ons in ieder geval een nuttige wedstrijd”.

Zaterdag speelt Stroe de volgende bekerwedstrijd bij VV Barneveld.