(Archieffoto Revival- DWS)
(Archieffoto Revival- DWS) Erik Terpstra

Nederlaag Revival na zwakke start

8 oktober 2022 om 18:01 Korfbal

TERSCHUUR Revival heeft op bezoek bij VIKO de tweede competitienederlaag van het seizoen geleden. In Vianen verloor het gehavende team van trainer Henk Schimmel na een valse start met 19-11 van VIKO.

Op Sportpark Blankenstein moest Revival het zonder Laura Ringeling, Janno Kamphorst en Eltjo Lozeman doen en hadden de korfballers uit Terschuur een valse start. Na een kwartier stond VIKO al op een 8-0 voorsprong. Revival toonde echter veerkracht en mede dankzij wat wisselingen in de formatie stond het halverwege 8-4. In de tweede helft kwam Revival nog terug tot 10-7, waarna de thuisclub uitliep tot een marge van acht.

Trainer Schimmel: ,,Wij waren vandaag te zwak in de afronding, terwijl VIKO daar juist erg goed in was. Na een slechte start hebben we door wat te wisselen een impuls en energie in de ploeg kunnen krijgen. Na twee lastige seizoenen was de grote achterstand natuurlijke en flinke tik, maar ik vind dat mijn ploeg daar positief mee om is gegaan en dat we daarna met de juiste intentie hebben gespeeld en dat er trainingsvormen terug kwamen. Maar uiteindelijk verliezen we door een combinatie van de valse start, matige afronding en pech.”

Zaterdag speelt Revival in Ede tegen de gedoodverfde kampioen Reehorst’45.

Doelpuntenmakers Revival: Matthijs de Wit 3, Bertine van de Mheen 3, Rozemarijn Kamphorst 2, Ilse van ’t Bosch 1, Fred Lozeman 1 en Hidde Schimmel 1.

advertentie
advertentie
advertentie