Revival onderuit tegen DOS-WK
Revival onderuit tegen DOS-WK Erik Terpstra

Degradatie Revival na flinke nederlaag

Korfbal

TERSCHUUR Revival is na de 12-25 nederlaag tegen koploper DOS-WK gedegradeerd naar de derde klasse. De korfballers uit Terschuur zijn na elf wedstrijden nog puntloos en de achterstand op de veilige zesde plek is met nog drie wedstrijden onoverbrugbaar.

Op Sportpark Overbeek begon Revival zonder Fred Lozeman en Ilse van ’t Bosch en was direct duidelijk dat de titelkandidaat uit Enschede een maatje te groot was voor Revival. Halverwege stond DOS-WK al met 3-12 voor, na rust konden de korfballers uit Terschuur aanvallend in ieder geval wat meer brengen getuige de negen gescoorde punten. De aan het einde van de veldcompetitie naar Antilopen uit Leusden vertrekkende coach Albert Kuijsten: “Wij hebben vandaag voor rust korfballes gehad. DOS-WK is echt een goede ploeg en wij stelden daar te weinig tegenover. Gelukkig was het in de tweede helft in ieder geval wat beter. Revival is een leuke club en wij werken met een leuke selectie maar deze reeks met teleurstellende nederlagen maakt dit uiteraard niet het leukste deel van mijn tijd in Terschuur.”

Aanvoerster Ilse van ’t Bosch: “Degraderen is nooit leuk, maar we zagen het uiteraard al aankomen. We hebben een relatief oud team en waren bij de start van het seizoen na corona niet helemaal fit. Dankzij de zeges op DWS hebben we de zaalperiode goed afgesloten en gingen we vol nieuwe energie naar het veld. Maar bij het eerste duel na de herstart verlies je terwijl de concurrentie wel punten pakt. Vorige week bij EKC Nääs was wel een dieptepunt, we gingen dat duel in met het idee te winnen en verloren met grote cijfers. Dat was pijnlijk. Maar ondanks de vele nederlagen is de sfeer eigenlijk verrassend goed. Natuurlijk balen we flink, maar we blijven er gelukkig niet te lang in hangen. Het heeft ook weinig zin om elke week heel chagrijnig te zijn. Maandag hadden we een teambespreking over de rest van het seizoen en toen hebben we besproken dat we absoluut nog wat punten willen pakken. Het zou wel heel zielig zijn wanneer we straks na veertien duels nog steeds op nul punten staan. Met oog op volgend seizoen krijgen jonge talenten als Jorik Berkhof en Bertine van de Mheen al meer speeltijd en onder de nieuwe trainer Henk Schimmel zullen we ongetwijfeld in de derde klasse meer punten gaan halen.”

Zaterdag speelt Revival in Rheden tegen Rheko.

Doelpuntenmakers Revival: Eltjo Lozeman 4, Fred Lozeman 3, Matthijs de Wit 2, Yuki Spanjer 2 en Laura Ringeling 1.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie