DWS 2022/23
DWS 2022/23 Erik Terpstra

DWS start met winst in Vianen

10 september 2022 om 21:08 Korfbal

KOOTWIJKERBROEK DWS is de competitie uitstekend begonnen door in Vianen met 8-9 te winnen van VIKO. De ploeg uit Kootwijkerbroek maakte het zichzelf onnodig moeilijk door in de tweede helft maar eenmaal te scoren waardoor het nog onnodig spannend werd.

Op Sportpark Blankenstein speelde DWS een uitstekende eerste helft en was het verdedigend heer en meester tegen de thuisploeg die niet uitblonk in fitheid. Na de 3-8 ruststand speelde de ploeg van Jaap Jochems aanvallend veel minder en wist het alleen nog via invaller Joël Liefting bij een 5-8 tussenstand te scoren. VIKO scoorde in de laatste minuut nog de 8-9, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de gastheren niet.

Trainer Jaap Jochems debuteerde dus met een knappe zege en was tevreden: “Wij waren conditioneel veel beter, hebben een hele goede eerste helft gespeeld en sterk verdedigd. In de tweede helft hebben we veel kansen gekregen en er bijna evenveel gemist. Mooi leermoment om in zo’n situatie te blijven werken en als team te blijven spelen. Al met al hebben wij ondanks de matige entourage een prima middag gehad en twee belangrijke punten gehaald.” DWS speelt zaterdag in Kootwijkerbroek tegen koploper RDZ.

DOELPUNTENMAKERS DWS: Job Schonewille 3, Joël Lagerweij 2, William van Maanen 2, Sabrina van den Brink 1 en Joël Liefting 1.