Spirit viert het kampioenschap
Spirit viert het kampioenschap Erik Terpstra

Spirit kampioen na topseizoen

18 juni 2022 om 20:57 Korfbal

VOORTHUIZEN Spirit heeft een fraai seizoen afgesloten met een terecht kampioenschap. Op de laatste speeldag werd De Parabool in Voorthuizen met 22-15 verslagen waarna de historische promotie naar de Overgangsklasse met een groot feest in stijl gevierd werd.

In de enorme hitte van Sportcomplex De Voorde kwam de overwinning en daarmee de titel voor Spirit verrassend genoeg nog in gevaar. De bezoekers uit Groningen begonnen uitstekend aan de wedstrijd en stonden tot verrassing van het vele publiek zelfs op een 3-6 voorsprong. Beide ploegen gingen met een 9-9 tussenstand rusten, waarna in de tweede helft de combinatie van individuele kwaliteit en het dynamische spel van Spirit het verschil maakten. In het laatste deel liep de thuisploeg uit naar een marge van zeven punten en kon de kampioensploeg de verdiende titel met vuurwerk, muziek en de nodige versnaperingen met het blauwe legioen vieren.

Succestrainer Jeroen van Brakel: ,,Vooraf maakte ik me al wat zorgen. We hebben een jonge ploeg, geen ervaring met kampioenswedstrijden en moesten tegen een vrijuit spelende tegenstander. Bij een 3-6 achterstand werd ik erg onrustig. Verdedigend hebben we heel goed gespeeld, voor rust was het rendement van onze aanvallen alleen echt veel te laag. In de rust hebben we benadrukt dat we rustig moesten blijven en door de sterke bezetting van onze bank konden we gelukkig tactisch wat veranderen met de rebounds. Uiteindelijk heeft onze kwaliteit en conditie de doorslag gegeven en maakt het wedstrijdverloop dit feest eigenlijk alleen maar mooier.”

In de laatste twee veldcompetities stond Spirit ongeslagen bovenaan en leek een kampioenschap een kwestie van tijd. Corona gooide echter roet in het eten waardoor de beloning beperkt bleef tot een papieren promotie naar de eerste klasse. Maar ook op dit niveau bleek Spirit te goed voor de concurrentie. Vooral in de topwedstrijden tegen Noviomagum, Victum en in mindere mate ODIK bewees Spirit ook op dit niveau het beste team te zijn met het kampioenschap en de promotie naar de Overgangsklasse als welverdiende beloning. Van Brakel: ,,Dit is voor de vereniging zo’n geweldig moment. Ik ben echt supertrots en superblij met de titel. Dit is echt het kampioenschap van het collectief, mede dankzij de geweldige vrijwilligers van Spirit en de goede samenwerking met ons tweede team hebben we dit historische kampioenschap kunnen behalen!”

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 5, Rosalie van der Stege 4, Lejon Bruinekreeft 3, Lieke Beckerman 3, Willem Westerhuis 2, Richard van Beek 2, Wiebe Westerhuis 1, Anneke van Burken 1 en Linda van Puurveen 1.