De schuine positionering van de dakramen biedt meer lichtinval
De schuine positionering van de dakramen biedt meer lichtinval

Vergunningsvrij uit je dak

2 mei 2023 om 14:02 Bvld

BARNEVELD Meer ruimte op zolder, maar geen trek in het gedoe dat een vergunningsaanvraag van een dakkapel meestal vraagt? En zeker weten dat de verbouwing van het dak goed uitpakt? Er is één antwoord op deze twee vragen: het plaatsen van een BASkapel gebeurt met een grote kennis van zaken én is vergunningsvrij.  

Een dakkapel vergunningsvrij plaatsen is toegestaan als deze niet meer dan 60 centimeter uit het dakvlak verrijst. Het in Barneveld gevestigde BASkapel biedt dergelijke dakkapellen. Voor huizenbezitters is dit een mogelijkheid om letterlijk én vergunningsvrij uit hun dak te gaan. 

Geen kinderziektes

Een vergunningsvrije dakkapel wordt voorzien van minimaal HR++-glas en biedt dus een hoge isolatiewaarde. ‘Maar de dakuitbouw kan ook wordt geüpgraded met bijvoorbeeld zelfreinigend, veiligheids-, extra isolerend of extra geluidsreducerend glas’, vertelt Wendy Schouwenaar, mede-eigenaar van BASkapel. ‘Bovendien kunnen de ramen worden gecombineerd met raamdecoratie, zon- en insectenwering van Velux.’

Is een vergunningsvrije dakkapel naar wens besproken, ontworpen en geproduceerd, dan kost het vervolgens een dag om de in de fabriek opgebouwde dakkapel op de woning te plaatsen. Het resultaat: meer ruimte, meer licht en meer uitzicht. De huizenbezitter kan vanaf het eerste moment genieten van een completere woning met een zolder die bruikbaarder is en meer sfeer ademt. ‘Bovendien’, zegt Wendy: ‘wie BASkapel hiervoor in de arm neemt, gaat met een partner in zee die beschikt over veel kennis en bovendien producten biedt die geen kinderziektes meer kennen.’

Samen met Ruimtevenster

Overigens biedt de samenwerking van BASkapel met zusterbedrijf Ruimtevenster meerdere mogelijkheden met verschillende typen dakkapellen en Roto-dakvensters. Ook met een Ruimtevenster wordt nagenoeg dezelfde ruimtewinst geboekt als met een traditionele dakkapel. Daarnaast biedt de schuine positionering van de dakramen meer lichtinval.  

Dit artikel, aangeboden door BASkapel en Ruimtevenster, is ook te lezen in glossy magazine bvld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie