Fleur Stelwagen van PV-Thuis.
Fleur Stelwagen van PV-Thuis. Ted Walker

Jonge Veluwse ondernemer Fleur: ‘Zonnepanelen nog steeds interessant’

23 oktober 2023 om 14:25 Zakelijk

OTTERLO In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het nog steeds een goede tijd om te investeren in zonnepanelen. ,,De prijzen van een PV-systeem zijn op dit moment juist heel gunstig”, vertelt Fleur Stelwagen van PV-Thuis.

Sinds de afgelopen bouwvak is PV-Thuis te vinden in Otterlo. Het jonge bedrijf stroomt voort vanuit de hechte familieonderneming in Renswoude. Naast PV-Projecten, dat wordt gerund door broer Thom, maak ook Autoladen.nl hier deel van uit, wat wordt gerund door haar andere broer. ,,We zijn een nuchter Veluws familiebedrijf”, vertelt Fleur, zelf woonachtig in Kootwijkerbroek. ,,Ondanks dat we met z’n drieën los van elkaar ondernemen blijven we toch verbonden met elkaar. We zetten we ons samen in om Nederland stukje bij beetje te verduurzamen.”

REGIONAAL Fleur richt zich met PV-Thuis grotendeels op particulieren en kleinzakelijke klanten, zoals scholen, renovatie- en nieuwbouwprojecten. ,,Zo zijn we recent begonnen met een project voor de woningstichting in Veenendaal, waarbij we tweehonderd huizen voorzien van zonnepanelen.” Ook op andere plekken door de hele regio installeert PV-Thuis zonnepanelen. ,,Daarbij werken we altijd met een vast team, van wie we weten dat ze netjes werken en kwaliteit leveren. We houden van korte lijntjes en informeel contact. Dat maakt het werken in de regio dan ook zo leuk. We spreken de taal van de klant.” 

THUISACCU’S Naast zonnepanelen installeert PV-Thuis ook thuisaccu’s. ,,We merken dat de vraag naar deze batterijen sterk is toegenomen”, vertelt Fleur. Dat heeft onder meer te maken met de salderingsregeling, die naar verwachting vanaf 2025 zal worden afgebouwd. ,,Dat maakt het straks steeds minder interessant om zelf opgewekte stroom terug te leveren aan het net.”

Daarvan is op dit moment nog geen sprake, benadrukt Fleur. ,,Voorlopig mag je als kleinverbruiker nog honderd procent salderen. Met een gemiddelde terugverdientijd van bij mekaar genomen zeven jaar blijft het dan ook een interessante investering. Daarbij zijn de prijzen van zonnepanelen nu heel gunstig vergeleken met een jaar geleden en worden woningen met energielabel A of B vaak een stuk sneller verkocht. Het doel is uiteindelijk dat iedereen van het gas af gaat en hoe eerder je erbij bent, hoe beter.”

MOOI AAN DIT WERK Ondertussen is de branche continu in beweging en wordt de techniek aan de lopende band verbeterd. ,,Dat vind ik zo mooi aan dit werk”, zegt Fleur enthousiast. ,,De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en ik vind het leuk om ze bij te benen.”

PV-Thuis | www.pv-thuis.nl | Info@pv-thuis.nl | 0318 - 700657 

advertentie
advertentie