Hypotheekadviseur Sharon Regeer van DBA Advies.
Hypotheekadviseur Sharon Regeer van DBA Advies. Pauw Media
Van onze partner

‘Ook in Barneveld wordt flink overboden’

4 april 2021 om 07:02 Wonen

BARNEVELD Het woningtekort is nu heel groot, vertelt Sharon Regeer, hypotheekadviseur bij DBA Advies. Ook in Barneveld is dit niet anders en wordt er als gevolg flink overboden om aan een huis te komen. ,,Dat gaat niet om 5000 euro, maar men gaat meer dan tien procent over de vraagprijs heen.”

Het woningtekort is iets van de laatste jaren. Bij DBA Advies zien ze ook een forse stijging van de vraag naar hypotheekadvies. ,,Het woningtekort zie je in heel Nederland terugkomen, maar vooral in het westen is het nu het grootst. Je ziet dat steeds meer mensen onze kant opkomen.” Niet alleen starters kloppen bij DBA Advies aan, maar ook doorstromers met inkomen uit loondienst of zelfstandige onderneming willen advies. ,,Maar bijvoorbeeld ook mensen die richting hun pensioen gaan en een stuk van de overwaarde van hun huis willen opnemen om vrij te besteden. Het is van alles wat.”

OVERBIEDEN Meestal nemen mensen contact op met de adviseur als ze gaan kijken naar een huis of als ze net een huis gekocht hebben. In de zoektocht naar een huis, valt het Regeer op dat mensen vaak meegaan in het overbieden. ,,Mensen vragen vaak aan ons hoeveel ze moeten overbieden. Voor de vraagprijs krijg je het al bijna niet meer. Ik raad ze dan aan om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Daar betaal je wel veel voor. Maar die weet qua bod wel in welke richting je moet denken. Zeker als je er echt niet uitkomt en je al langer op zoek bent, dan kan een aankoopmakelaar je hierin begeleiden. “

Regeer ziet ook steeds vaker dat er gezegd wordt dat een koper meer kans maakt om een bod zonder voorbehoud van financiering uit te brengen. ,,Dat is een groot risico en wij raden dat af. Als het niet lukt, of wanneer bijvoorbeeld een van de kopers komt te overlijden, dan ben je een boete van tien procent van de koopsom verschuldigd. Daar willen wij onze klanten voor behoeden. Ik adviseer om altijd een bod met voorbehoud van financiering uit te brengen.”

ONTZORGEN Als het de consument dan eindelijk gelukt is om de concurrentie voor te zijn en het bod geaccepteerd is, dan gaat de adviseur aan de slag. ,,Wij gaan na bij welke geldverstrekker ze terecht kunnen. Hierbij kijken we niet alleen naar de hypotheek, maar we nemen alle risico’s mee. Wat gebeurt er als iemand arbeidsongeschikt raakt of wanneer iemand overlijdt? Alleen zo krijgen klanten een volledig beeld. Wij regelen dan bijvoorbeeld ook de overlijdensrisicoverzekering. Zo proberen we onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.”

Aangeboden door DBA advies

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie