Carl Koetsier op de foto met de exclusieve auto van een klant.
Carl Koetsier op de foto met de exclusieve auto van een klant. Pauw Media
Van onze partner

‘Je exclusieve Ferrari goed verzekeren is een hele klus’

22 januari 2021 om 19:38 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Eigenaren van luxe auto’s op zoek naar een verzekering, kunnen vaak onverrichter zake op huis aan. ,,Je hebt je droom waargemaakt en dan zegt de verzekeraar waar je al twintig jaar zit, dat ze niet willen verzekeren. Dat voelt als een regelrechte afwijzing”, zegt financieel adviseur Carl Koetsier van het Barneveldse bedrijf Bielderman Koetsier.

Trotse bezitters van bijzondere, exclusieve auto’s zijn daar vaak zuinig op. Lamborghini’s of een Ferrari van vier ton, een splinternieuwe SUV of misschien een Porsche Targa, het zijn volgens Koetsier ‘uitzonderlijke voertuigen’ die een verzekering van de buitencategorie vragen. ,,De gewone huis- tuin- en keukenverzekeraar heeft daar de expertise niet voor, of het geld niet. Er zijn maar een paar verzekeraars die in deze niche zitten en die dit goed kunnen verzekeren.”

NOODZAAK IS HOOG Veel van dit soort luxe auto’s staan 99 procent van de tijd binnen. De kans op schade of diefstal is daarmee klein. Koetsier: ,,Maar als de eigenaar schade rijdt bij een auto die veel waard is, dan is diegene meteen heel veel geld kwijt. Daarom is de noodzaak om te verzekeren hoog.” Het volle bedrag voor de WA verzekering rekenen, voor een auto die niet veel rijdt, is volgens Koetsier niet nodig. ,,Dat slaat vaak nergens op. Dit soort klanten kun je niet bedienen vanuit de reguliere verzekeringsgedachte ‘efficiency en standaardisering’. Dit soort exclusieve dingen passen hier niet in. Je moet iets hebben dat aan jouw wensen en situatie is aangepast.”

De verschillen in premie zijn groot en het moet goed zijn, zegt de adviseur. ,,Daar zijn niet alle verzekeraars op ingericht. Die willen bulk doen en bij dit soort uitzonderingen, verkopen ze een ‘nee’. Het kost ze te veel tijd, expertise en geld. Of ze gaan exorbitante beveiligingseisen stellen, wat voor de eigenaar niet altijd fijn en wenselijk is.”

ALARM Die eisen zijn gericht op preventie, zoals een voertuigvolgsysteem, alarm met of zonder hellingdetectie en/of startonderbreking. Een voertuigvolgsysteem op basis van gps of radiofrequentie start op het moment dat het alarm afgaat. ,,Dan wordt de auto gevolgd en ziet de eigenaar of een alarmcentrale waar de auto rijdt. Maar voor een auto die altijd in de garage staat is het onhandig. Het belast de accu en het is onnodig. Vaak zit er al een alarm op de garage waar de auto gestald is.”

Bielderman Koetsier helpt de eigenaren in hun zoektocht naar de juiste verzekering. Volgens Koetsier komt het neer op maatwerk en is de persoon achter de auto belangrijker dan de auto zelf. Hij adviseert: ,,Kijk verder dan je neus lang is en laat je adviseren door een adviseur die hier thuis in is. Via internet vind je niet zo snel een passende verzekering. Het wordt het ook niet meegenomen in de online-vergelijkingsprogramma’s.”

KINDJE Het vergt daarom een heel specifieke verzekering. Een verzekering waar de klant snel geholpen wordt, waar ze geen uren wachten, waar ze de juiste waarde vergoeden bij schade en waarbij ze terecht kunnen bij hun eigen gekozen gespecialiseerde hersteller en dat voor een scherpe premie. ,,Het liefst bieden we nog verrassend meer, dat ze overtroffen worden in de service en expertise. Het zijn hele speciale auto’s. Voor de eigenaren is het hun kindje. Ze hebben het soms helemaal zelf opgeknapt. En het speciale is, dat als dit soort auto’s goed en exclusief zijn, dan dalen ze niet in waarde, maar stijgen ze juist. Het is een belegging, een investering en daar moet je zuinig mee omgaan. Aan de andere kant is het ook een droom, die niet ineens uiteen moet spatten.”

Zonder zorgen op weg

Bielderman Koetsier Adviseurs bestaat al meer dan veertig jaar in Barneveld. Negentien medewerkers borgen de mobiliteit van hun relaties. Volgens financieel adviseur Carl Koetsier doen ze dat op zo’n manier dat iedereen zonder zorgen onderweg of aan het werk kan. ,,Of het nu gaat om een heftruck, fiets, grote kraanwagen of een heel wagenpark van vrachtwagens, wij zorgen ervoor dat dit gewoon goed en vertrouwd verzekerd is. Daarbij zijn wij altijd scherp en met kennis van zaken richting de verzekeringsmaatschappijen zodat voor de klant de optimale deal voor de korte en de lange termijn eruit gehaald kan worden en de verzekering afgestemd is op zijn wensen.”
Bielderman Koetsier heeft een speciale schadeafdeling die de klant helpt om zo snel mogelijk weer mobiel te zijn en te krijgen waar hij recht op heeft.

Aangeboden door Bielderman Koetsier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie