Afbeelding
Henk Ploeg

Plan voor eenrichtingsverkeer op deel Bloemendaallaan Barneveld

19 mei 2022 om 16:02 Verkeer en vervoer

BARNEVELD De gemeente Barneveld is van plan eenrichtingsverkeer in te stellen op een gedeelte van de Bloemendaallaan in Barneveld. Het gaat dan om het deel tussen de Oostlaan en de Wethouder Rebellaan, ter hoogte van basisschool De Vliegeniers. 

De verplichte eenrichtingsroute geldt dan alleen voor gemotoriseerd verkeer, dus niet voor fietsers. Voor deze verkeerswijziging is inmiddels een besluit genomen door het college van burgemeester en wethouders. Belanghebbenden kunnen tot uiterlijk donderdag 30 juni bezwaar aantekenen tegen dit besluit.

Het besluit maakt onderdeel uit van een breder plan om de verkeerssituatie rondom de basisschool te verbeteren. Eerder meldde deze krant al dat hier door de weginrichting in combinatie met toegenomen drukte zich veel verkeersproblemen plaatsvinden. Andere mogelijke maatregelen waar nog naar gekeken wordt, zijn onder meer het realiseren van een ‘schoolzone’ of een zogeheten ‘kiss & ride’ -zone, het idee om van de weg een fietsstraat te maken, waarbij de auto te gast is, en een plan voor ‘parkeren op afstand.’ 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie