Afbeelding
Foto: Pexels

De voordelen van een laadpaal aan huis

19 januari 2024 om 15:43 Partnercontent

Op basis van regionale voertuigdata van de Rijksdienst voor het Wegverkeer blijkt dat het aantal elektrische voertuigen in de gemeente Barneveld afgelopen jaar weer aanzienlijk is toegenomen. Waar er in januari 2023 een kleine 700 elektrische auto’s geregistreerd stonden, zijn dat er nu een jaar later ruim 900. Ben jij van plan mee te helpen dit aantal wederom in 2024 flink te laten groeien? Dan is het ook belangrijk na te denken over hoe je de accu van je toekomstige EV gaat opladen. Hieronder lees je alles over de voordelen van een laadpaal thuis.

Redelijke dekking van publieke laadpalen, en redelijke prijzen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid thuis een laadpaal te laten plaatsen. Daarom is het goed om allereerst eens te kijken naar hoe de ontwikkeling van publiek laden ervoor staat in Barneveld. Er waren begin 2023 ongeveer 240 publieke laadpalen aanwezig. Dat betekent dat toen een kleine 100 huishoudens een laadpaal moesten delen. Barneveld was halverwege 2023 overigens een van de goedkopere gemeenten kijkend naar de prijs van laden per kWh via een publieke laadpaal.

Comfort en financieel profijt van een thuislaadpaal

Publiek laden in Barneveld is redelijk goed geregeld. Maar toch heeft thuis laden voor de meesten de voorkeur. Voor veel mensen draait een eigen laadpaal vooral om comfort. ’s Avonds bij thuiskomst van je werk, of met mensen die op bezoek komen de buurt moeten doorkruisen op zoek naar een lege laadplek is niet meer nodig. Je kunt immers gewoon direct bij je woning parkeren en starten met laden. Daarnaast kan een laadpaal thuis ook nog eens veel goedkoper zijn, of zelfs geld opleveren. En levert deze de meest duurzame brandstof die je kunt bedenken. Heb je immers zonnepanelen, dan kun je namelijk je de accu gratis met je eigen groene stroom opladen. Heb je een auto van de zaak, dan mag je zelfs het verbruik verrekenen met je werkgever.

Tip: Een oplader die bij uitstek geschikt is voor zowel particulier gebruik is de Eve Single Pro-line. Deze compacte lader met ingebouwde display heeft geen netverzwaring nodig en ondersteunt automatische verrekening.

Conclusie

In Barneveld is er dus een relatief goede dekking van publieke laadpalen, en zijn de tarieven van de elektriciteit ook nog eens relatief laag. Maar heb je mogelijkheid je auto op eigen terrein in de buurt van je woning te parkeren? Of gedoogt de gemeente een kabelgoot voor de laadkabel? Dan heeft een laadpaal thuis toch echt wel voordelen. Investeren in een laadpaal aan huis is niet alleen praktisch en comfortabel, maar ook nog eens financieel aantrekkelijker en duurzaam.

advertentie
advertentie
advertentie