Afbeelding
Say thanks ?? Give a shoutout to CardMapr.nl on social or copy the text below to attribute. Photo by CardMapr.nl on Unsplash

Snel Parkeren in Zwolle

Partnercontent

Zwolle saai? Dan heb je het mis! Zwolle is de perfecte stad voor jouw stedenreis. Misschien denk je bij Zwolle niet meteen aan middeleeuwse huizen, oude stadsmuren en pittoreske straatjes. Toch is dat wat Zwolle is. En dankzij de snelweg ben je met de auto vanuit alle hoeken in Nederland snel in Zwolle. Hier bespreken we hoe je vlug, eenvoudig en ook nog eens goedkoop kan parkeren Zwolle.

Het Hanze-verleden van Zwolle is een van de redenen om de stad eens te gaan ontdekken. In de late middeleeuwen werd hier hout, graan, bier, vis, turf en ijzer verhandelt tot aan de verre Oostzee aan toe. De economie groeide gestaag langs de IJssel en de Overijsselse Vecht. Zwolle was een belangrijke plaats ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog in de strijd met Spanje. Tot vandaag de dag is dat Hanze-verleden nog te proeven en te voelen in Zwolle.  

Bezienswaardig Zwolle

Zwolle bezit prachtig historisch erfgoed. Voor het grootste gedeelte van de geschiedenis sinds 1230 – toen kreeg Zwolle stadsrechten – heeft de stad stadsmuren gehad. Ooit had de burcht Zwolle wel 23 stadstorens. Ook vandaag de dag staan sommige delen nog overeind. Een onderdeel daarvan, tevens ook een van de belangrijkste Rijksmonumenten in Nederland, is de Zwolse Sassenpoort. 

De oude vestingwerken zijn nu een prachtige plek voor een wandeling. Denk aan de Potgietersingel, een pittoresk stadspark aan de zuidkant van de Zwolse binnenstad. Je kunt daar zelfs op een warme dag heerlijk picknicken op het gazon.

Auto parkeren Zwolle

Natuurlijk is in een nauwe binnenstad zoals die van Zwolle parkeren niet altijd makkelijk. Door van tevoren te reserveren met Q-Park kan je vlug, eenvoudig en makkelijk je auto parkeren in Zwolle. Waar in de rest van de stad een maximale tijdslimiet geldt, is dat niet zo in onze parkeergarages. Je kunt van je citytrip genieten, zonder elk halfuur op je klok te moeten kijken.

Kunst in Zwolle

Het Museum de Fundatie – misschien herken je dat van het ‘ei’ op het dak - is ook een bekend museum in Zwolle en een bezoekje waard. Het museumcomplex bevat een groot aantal stukken beeldende kunst. Museum de Fundatie gaat met de tijd mee en huist bijvoorbeeld de Klimaatexpo. Zowel het uitzicht op de binnenstad van Zwolle als de kunst in het museum zijn een bezienswaardigheid. Heb je ooit een Picasso van dichtbij gezien? Of een Van Gogh? 

Eenvoudig parkeren

Bij Q-Park ben je altijd verzekerd van een parkeerplek. In de Zwolse binnenstad ben jij op loopafstand van je doel. Je kan met een reservering eenvoudig de parkeergarage in- en uitrijden zonder gedoe. Ze zijn altijd 24 uur per dag, 7 dagen per week open.

Wil je de Grote Kerk van Sint Michaël bezoeken? Of door monniken gebrouwen Axes Castellum bier proeven in de Dominicanenkerk en -klooster? Bij zowel parkeergarage Maagjesbolwerk als Centrum ben je altijd op loopafstand van alle bezienswaardigheden in de Zwolse binnenstad. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groeten uit Canada: 'Ik voel mij hier als een vis in het water' 4 uur geleden
advertentie