Afbeelding
Foto via Bevazet

Waar moet goede werkkleding aan voldoen?

Partnercontent

Werkkleding is kleding die een bedrijf uitkiest voor diens medewerkers. Goede werkkleding kopen kan nog een hele zoektocht zijn. Van het bedenken welke werkkleding je precies aan wilt schaffen voor de medewerkers tot wel of geen bedrijfsreclame, het kan ervoor zorgen dat het aanschafproces een poosje duurt. Bevazet heeft een ruime ervaring op het gebied van werkkleding. Wij adviseren je graag waar goede werkkleding aan voldoen moet.

Geschikt om tijdens het werk te dragen

 Goede werkkleding is geschikt om tijdens het werk te dragen. De drukker die achter de drukmachine staat, krijgt werkschoenen omdat deze veel moet staan voor het werk. In de omgeving met inkt en andere stoffen is er gekozen voor werkschoenen die waterdicht zijn. Ook kan er een keuze worden gemaakt voor stalen neuzen. Dit in het geval dat er pallets met drukwerk in de buurt staan, die kunnen verschuiven of waar de werknemer zich aan stoten kan.

Daarbij zorgt de werkkleding ervoor dat de werknemer het werk veilig kan doen. Geen zorgen om inktspetters in de drukkerij, vonken die door de broek heen kunnen gaan bij de lasser of een geblesseerde knie bij de dakdekker.

De werkkleding is uitgerust op de werkzaamheden van de werknemer. Dit geeft de werknemer ook een gerust gevoel. Er wordt voor me gezorgd en mijn inzet wordt serieus genomen. Dat is de boodschap die goede werkkleding aan een medewerker overdraagt. Alleen al daarom zou ieder bedrijf werkkleding kopen tot een prioriteit moeten maken.

De werkkleding is voorzien van een beeldopdruk van het bedrijf

 Werkkleding die voorzien is van een beeldopdruk van het bedrijf heeft meerdere voordelen. Ten eerste maakt het nog meer duidelijk dat dit kledingstuk bedoeld is om te dragen tijdens het werk. Daarnaast kun je met een beeldopdruk van het bedrijf gratis reclame maken. Het onderstreept de professionaliteit van de organisatie.

Ook is het bij de Belastingdienst pas werkkleding als het voorzien is van een beeldopdruk. Een logo van het bedrijf of de bedrijfsnaam. Dit maakt dat de werkkleding die aangeschaft wordt, fiscaal aftrekbaar is. En dat biedt als werkgever een groot voordeel. Zeker als je veel personeel hebt die in nieuwe werkkleding gestoken wordt, geeft het veel voordeel als je het bedrag voor de omzetbelasting af kunt trekken.

Tenslotte geeft reclame op de bedrijfskleding ook bekendheid. De chauffeur die de drukkerij inloopt, ziet meteen wie er werkzaam is bij het bedrijf. Deze zal dan ook in de collega in bedrijfskleding gemakkelijk aanspreken. Net zoals de projectmanager op de bouwplaats die op zoek is naar een timmerman. Sowieso is het verstandig om op een werkplaats met meerdere bedrijven en partijen je medewerkers werkkleding te geven. Het biedt herkenning.

De werkkleding kan achterblijven op de werkplaats

De Belastingdienst omschrijft werkkleding als een categorie die op de werkplaats achter kan blijven. Van de werkschoenen in de kleedkamer laten staan tot de jas die je collega aandoet op een regenachtige dag, deze kunnen achterblijven in het bedrijf.

Ook kan het zijn dat een collega bij vertrek, bijvoorbeeld doordat deze een andere baan heeft, de werkkleding overdraagt aan een andere collega. Zo blijft de werkkleding van het bedrijf. Het is dus niet zo dat de werknemer de nieuwe bedrijfstruien kan gebruiken om zo kledingkosten voor zichzelf te besparen.

De werknemer hoeft de werkkleding niet zelf te betalen

Werkkleding kopen is een fiscale regeling. Deze is voor werkgevers aantrekkelijk gemaakt. Daarbij zijn er veel bedrijven die het leveren van werkkleding aan hun personeel verplicht zijn vanuit de arbowet. De veiligheid van de medewerkers wordt vergroot door het dragen van werkkleding.

Werknemers hoeven niet zelf te betalen voor hun bedrijfsjas of werkbroek. Het kan zo zijn dat er voor schoenen een maximumbedrag uitgekeerd wordt. Veel bedrijven kiezen ervoor om de werkkleding in een grote partij te bestellen. Zo zijn ze verzekerd van wanneer het product binnenkomt en het nabestellen is ook eenvoudig en snel gedaan.

Een belangrijke opmerking bij de vergoeding is dat u als bedrijf een arboplan heeft. Ook de bedrukking op de werkkleding moet aan een bepaald formaat voldoen, wil deze vergoed worden. De precieze afmeting hiervoor is 70 cm². We geven graag uitleg over hoe dit formaat er precies uitziet. Als richtlijn kunt u een driehoek om het logo trekken en de uiterste punten hiervan opmeten.

Bevazet heeft een ruim assortiment aan werkkleding

Bevazet verkoopt een grote variatie aan werkkleding. Zo hebben we werkkleding voor mensen die in de bouw werken, als hovenier, schilder, klusjesman of in een brandgevaarlijke omgeving. Daarbij zijn we creatief in het meedenken. Zoekt u iets wat bij onze concurrent niet voorradig is? Wij denken graag met u mee. Onze jarenlange ervaring en kennis van de kledingmarkt vertaalt zich in uitstekend advies op maat.

Het fijne is dat Bevazet alles onder één dak heeft. Van de werkschoenen met wel of geen stalen neuzen, korte werkbroeken, overalls tot jassen en meer; ons aanbod blijft klanten verrassen. Tel daarbij de lage prijzen en de goede kwaliteit en u zult verrast staan.

U kunt de werkkleding bij Bevazet ook meteen laten bedrukken of borduren. Daarbij houden we rekening met de eisen van de Belastingdienst, zodat uw bedrukte kleding ook als werkkleding erkend wordt. Borduren is in vergelijking met bedrukken iets duurder, maar is slijtvast en blijft gegarandeerd lang zitten.

Weten wat bij u en uw werknemers past? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder in onze webshop of winkel.

advertentie
advertentie