Afbeelding
Foto Pixabay

Aanwijzingen dat u Bitcoin in uw bedrijf kunt gebruiken

21 juli 2022 om 13:04 Partnercontent

Bedrijven gebruiken steeds vaker Bitcoin als betaalmiddel voor dagelijkse transacties. Sommige bedrijven hebben omvangrijke Bitcoin-posities genomen als een slimme zet om hun portefeuilles te diversifiëren en zich in te dekken tegen inflatie. Bitcoin heeft echter ook andere toepassingen in het bedrijfsleven dan alleen betalingen en investeringen. Hoe kunt u weten of uw bedrijf klaar is voor Bitcoin? Hier volgen enkele aanwijzingen dat uw bedrijf rijp is voor de invoering van Bitcoin. U kunt de Immediate Edge bekijken voor meer informatie over bitcoin-handel.

Verhoogde omzet online

Verschillende online bedrijven hebben Bitcoin als betaalmiddel ingevoerd, zodat hun klanten voor verschillende goederen en diensten in Bitcoin kunnen betalen. Hoewel er veel elektronische betaalsystemen bestaan, hebben de meeste niet voldaan aan de groeiende vraag naar naadloze, snelle en betrouwbare verwerking van betalingen. Bij betalingen met een kredietkaart doen zich bijvoorbeeld gewoonlijk vertragingen voor en worden aanzienlijke transactiekosten aangerekend. 

Als uw bedrijf te maken heeft met meer klantenverkeer online, zou het ideaal zijn om Bitcoin in te voeren. Op die manier kunt u betalingen snel en efficiënt verwerken. Dat komt omdat bij Bitcoinbetalingen geen derde partijen betrokken zijn. De blockchain verwerkt betalingen meestal in slechts enkele minuten, waardoor u in korte tijd veel klanten kunt bedienen. 

Het kost niets om Bitcoinbetalingen in uw portefeuille te ontvangen, maar cryptobeurzen rekenen een kleine vergoeding voor het verwerken van transacties. 

Globale Supply Chain

Het beheer van een geïntegreerde toeleveringsketen is niet eenvoudig vanwege de vele spelers. Het verwerken van betalingen aan leveranciers en distributeurs in verschillende delen van de wereld kan kostbaar en arbeidsintensief zijn. Soms kunnen overheidsbeperkingen u verhinderen om transacties te verrichten met leveranciers in bepaalde geblokkeerde landen. 

Bitcoin kan u helpen al die problemen op te lossen, omdat het een gedecentraliseerde munt is. Met Bitcoinbetalingen in uw bedrijf kunt u betalingen aan uw leveranciers en distributeurs wereldwijd verwerken zonder enige externe tussenkomst. Bitcoin is niet onderworpen aan overheidsregels, waardoor u wereldwijd transacties kunt doen met andere bedrijven en personen wanneer het u uitkomt. 

Het gebruik van Bitcoin zorgt ervoor dat uw leveranciers en distributeurs hun betalingen op tijd krijgen, waardoor onnodige onderbrekingen van de bedrijfsvoering worden voorkomen. 

Betalingsgeschillen

Betalingsgeschillen komen vaak voor in het bedrijfsleven en kunnen afkomstig zijn van klanten, leveranciers, distributeurs en werknemers. Soms sturen klanten betalingen en worden die niet in het systeem weergegeven. Aan de andere kant kunt u betalingen sturen naar leveranciers, en zij beweren dat ze die niet hebben ontvangen. Dergelijke kwesties leiden meestal tot wantrouwen en kunnen uw onderneming aanzienlijke schade berokkenen. 

Het accepteren van Bitcoin zou de beste manier kunnen zijn om voortdurende betalingsgeschillen met klanten, leveranciers en werknemers op te lossen. De Bitcoin-blockchain verifieert en valideert alle transacties op een onomkeerbaar openbaar grootboek, dat toegankelijk is voor alle gebruikers. De onomkeerbaarheid van de database maakt het onmogelijk voor een partij om transacties te manipuleren. 

In tegenstelling tot betalingen met creditcards die banken en geldverwerkers kunnen terugdraaien, zijn Bitcoin-transacties onomkeerbaar. Het grootboek van de blockchain creëert een transparante voetafdruk van alle Bitcoin-transacties, waardoor handelaren fraude en andere veelvoorkomende risico’s kunnen vermijden. Met Bitcoin kunt u al uw transacties beter bijhouden, waardoor het makkelijker wordt om betalingsgeschillen met leveranciers, klanten en werknemers op te lossen. 

Bijkomende inkomstenstroom

Er zijn verschillende manieren om extra inkomsten voor uw bedrijf te genereren. Bitcoin zou echter ook een lucratieve bron van inkomsten kunnen zijn, zowel op korte als op lange termijn. Naast het verhandelen van Bitcoin, kan uw bedrijf ook Bitcoin kopen en vasthouden voor winst op de lange termijn. U kunt ook investeren in andere cryptoprojecten zoals mining om extra inkomsten te genereren. 

Al met al kan Bitcoin het beste zijn wat uw bedrijf ooit is overkomen. Bitcoin heeft echter voordelen en risico’s die u moet begrijpen voordat u het gaat gebruiken. 

advertentie
advertentie