Afbeelding
Foto: Pixabay

5 manieren waarop Bitcoin e-commerce helpen

2 maart 2022 om 08:07 Partnercontent

De consumententrends veranderen snel, maar de belangrijkste veranderingen leggen de nadruk op gemakkelijke toegang tot goederen en diensten en veilige betalingen. De COVID 19-pandemie heeft die tendens nog versterkt en contactloze transacties aanzienlijk aangemoedigd. Dat is goed nieuws voor de e-commerce-sector, aangezien die sterk afhankelijk is van online betalingsverwerkingen. Hoewel er verschillende elektronische betaalmogelijkheden bestaan, heeft e-commerce behoefte aan een betrouwbaardere, veiligere en handigere betaalmethode zoals Bitcoin. Hier zijn vijf manieren waarop Bitcoin de e-commerce helpen. 

1. Betere toegang tot nieuwe en opkomende markten 

Kredietkaarten, debetkaarten en elektronische geldverwerkers waren de enige manieren waarop online handelaren betalingen van klanten verwerkten. Hoewel deze betaalmethoden doeltreffend zijn, beperken zij de handelaren ertoe zaken te doen met consumenten die alleen toegang hebben tot bankdiensten. Dat belemmert ook hun expansie, wat de winst aanzienlijk beïnvloedt. 

Bitcoin neemt dergelijke belemmeringen weg, omdat het een gedecentraliseerde munt is die wereldwijd wordt erkend en geaccepteerd. Bitcoin Gebruikers hebben geen bankrekeningen of geldverwerkers nodig om transacties te verrichten. Iedereen met een stabiele internettoegang en een smartphone kan een digitale portemonnee openen, Bitcoin kopen van crypto beurzen zoals Immediate-Edge.co/nl/, en wereldwijd transacties uitvoeren met de fondsen. 

Door Bitcoin te integreren als betaalmethode kunnen handelaren snel nieuwe klanten werven en aantrekken uit de grotere groep actieve crypto-gebruikers. Bitcoin biedt klanten meer opties bij het afrekenen, waardoor verkopers probleemloos transacties kunnen verrichten met consumenten over de hele wereld. 

2. Beveiligde betalingsverwerking 

De traditionele betalingssystemen maken gewoonlijk gebruik van tussenpersonen om grensoverschrijdende betalingen te verwerken. Dat brengt vaak verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee, waaronder fraude en gegevensdiefstal, aangezien de meeste dienstverleners klantinformatie delen met derden. Bitcoin elimineert dergelijke risico’s met zijn openbare digitale grootboek. Het Bitcoin-netwerk gebruikt blockchain-technologie om alle transacties op de log te verifiëren en te valideren zonder tussenkomst van derden. 

Noch de handelaars, noch de klanten kunnen de transacties na validatie wijzigen. Bovendien kunnen Bitcoin-gebruikers ook anoniem transacties verrichten, wat de privacy verder bevordert. Het publieke grootboek van Bitcoin stelt handelaren en klanten ook in staat om hun transactiegeschiedenis in realtime te volgen. Dat zorgt voor een eenvoudigere en snellere oplossing van betalingsgeschillen.  

3. Transacties tegen lage kosten 

Het ontbreken van derde partijen bij Bitcoin-transacties is een van de belangrijkste redenen waarom de betalingen veel minder kosten dan creditcards, debetkaarten of geldverwerkers. Bitcoin is een peer-to-peer netwerk dat transacties tussen twee betrokken partijen mogelijk maakt zonder tussenkomst van buitenaf. Miners vragen een kleine vergoeding voor het valideren van transacties, maar de kosten zijn minimaal vergeleken met andere betaalmethoden. De lagere transactiekosten kunnen handelaars helpen hun operationele kosten te drukken en trekken veel wereldwijde consumenten aan die goederen en diensten met crypto willen betalen. 

 4. Onmiddellijke verwerking van betalingen 

Online bedrijven doen wereldwijd zaken met consumenten. De verwerking van betalingen is echter niet gemakkelijk geweest, aangezien de conventionele betaalmethoden onderworpen zijn aan diverse overheids- en institutionele voorschriften. Daarom duurt het verwerken van bankoverschrijvingen of creditcardbetalingen vaak enkele uren, dagen of weken, wat bijdraagt tot een groter ongemak. Bitcoin Betalingen vinden plaats op de blockchain en zijn niet onderworpen aan wettelijke beperkingen. De verwerking ervan neemt dus meestal slechts enkele minuten in beslag. 

5. Toeleveringsketen Beheer

Gevestigde e-handelaren hebben uitgebreide leveringsketens die zich over verschillende geografische grenzen uitstrekken. Het beheer van die bevoorradingsketens is meestal niet erg gemakkelijk en kan vrij duur uitvallen. Blockchaintechnologie biedt een minder beperkend en veilig platform om bevoorradingsketens digitaal te beheren. Net als slimme contracten kunnen handelaren blockchain gebruiken om bestellingen en betalingen aan leveranciers te versnellen op basis van individuele behoeften en voorkeuren. Online bedrijven zouden zelfs extra functies in de blockchain kunnen integreren om leveranciers automatisch te waarschuwen wanneer bepaalde producten niet meer in voorraad zijn. Dat zou hen de stress van het dagelijks opnemen van de voorraad besparen en de kosten drukken. 

Bitcoin wordt steeds meer een gewone munteenheid, die wereldwijd door e-commerce-handelaren wordt geaccepteerd. Het heeft zijn immense potentieel aangetoond om snelle, veilige en goedkope betalingen mogelijk te maken en de toegang tot opkomende markten wereldwijd te verbeteren. De blockchain-technologie kan handelaars ook praktische hulpmiddelen bieden voor het beheer van de toeleveringsketen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie