Afbeelding
Foto: Pixabay

5x hoe je jouw verhuizing makkelijk laat verlopen

29 maart 2022 om 07:20 Partnercontent

Als je binnenkort gaat verhuizen, zal er de komende tijd een hoop op je af komen. Er komt namelijk nog best wat bij kijken, zeker als je veel spullen hebt. Het is natuurlijk fijn als een verhuizing zo soepel mogelijk verloopt, zonder dat je te maken hebt met vervelende onverwachte verrassingen. Er zijn een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om een verhuizing makkelijk te laten verlopen. Hoe je dit doet? Wij zetten hieronder vijf goede dingen op een rij!

Begin tijdig

Hoe je jouw huis makkelijk kunt laten verlopen? De eerste tip die goed is om in gedachten te houden, is het tijdig beginnen. Onderschat dit dan ook niet. Want hoe later je begint, hoe meer stress het jou zal opleveren. Een verhuizing is niet zomaar even gedaan, je moet aan best een hoop dingen denken. Van het inpakken van je spullen tot aan het doorgeven van je adreswijziging: het hoort er allemaal bij. Daarom kan vroeg beginnen absoluut geen kwaad, je kunt hier juist profijt van hebben.

Goede verhuisdozen kopen

Een fout die veel wordt gemaakt bij het verhuizen, is slechte verhuisdozen die gebruikt worden. Als je beschikt over slechte verhuisdozen, kan het zo zijn dat je tijdens jouw verhuizing terecht komt in vervelende situaties. Je moet er toch tenslotte niet aan denken als straks de bodem van de doos eruit valt als jij aan het sjouwen bent? Daarom is het belangrijk om goede verhuisdozen aan te schaffen. Vergelijk verschillende soorten dozen om te bepalen wat voor jou een goede optie zou zijn. Kies in ieder geval niet voor de goedkoopste variant, want het kan zo zijn dat hierbij geldt dat goedkoop duurkoop is. Probeer verhuisdozen van een goede kwaliteit te vinden, zodat je jouw spullen straks op een veilige manier van A naar B kunt brengen.

Slim inpakken

Een andere tip om jouw verhuizing makkelijk te laten verlopen, is slim inpakken. Inpakken is een van de belangrijkste dingen om te regelen als je gaat verhuizen, dus het is van belang dat je dit op de juiste manier doet. Maar slim inpakken voor een verhuizing, hoe doe je dat? Dit is op verschillende manieren mogelijk. Ten eerste is het handig om te beginnen met de spullen die je niet meer nodig hebt tot aan de verhuizing. Slim inpakken kun je ook doen door per kamer in te pakken. Wanneer je dit doet, houd je namelijk beter overzicht. Als jij per ruimte je spullen inpakt, weet je namelijk bij het uitpakken ook meteen uit welke kamer dit afkomstig is. En dit maakt het straks makkelijker om de kamers in je nieuwe huis weer in te richten. Handig bij het inpakken is om op de dozen te schrijven wat het is en uit welke kamer het komt. Zo wordt het uitpakken voor jou straks een makkie!

Opslagruimte huren

Ben je al vroeg begonnen met het inpakken van je spullen, maar duurt het nog best een tijd tot de dag van de verhuizing? Dan is het goed mogelijk dat er in huis een hoop spullen in de weg staan. Het kan in dit geval goed zijn om opslagruimte te huren, om jouw spullen tijdelijk op te slaan. Dit is handig voor ingepakte spullen, maar ook bijvoorbeeld grote spullen die veel ruimte innemen in huis. Of je nu kiest voor het huren van opslagruimte in Amsterdam of ergens anders, je kunt er veel profijt van hebben. Het is betaalbaar, flexibel en veilig!

Hulp inschakelen

Tenslotte, het inschakelen van hulp. Dit is ook zeker een manier om een verhuizing makkelijker te laten verlopen. Want vele handen maken licht werk! Vraag eerst eens rond in jouw netwerk of er mensen zijn die jou graag willen helpen met de verhuizing. Er zijn vast wat familieleden, vrienden, vriendinnen of kennissen die jou willen helpen. Het kan ook nog een optie zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen als hulp.

Op tijd beginnen, goede verhuisdozen kopen, slim inpakken, opslagruimtes huren en hulp inschakelen: het draagt bij aan een soepele verhuizing. Houd deze dingen dan ook zeker in gedachten, want je kunt hiermee al een heel eind komen.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie