Afbeelding
Foto door form PxHere

Zo draag je bij aan een duurzamere wereld

22 september 2021 om 07:38 Partnercontent

Wil jij een duurzamere wereld creëren? Kies dan voor deze opleidingen

Wil jij graag bijdragen aan een duurzame wereld? Dan zijn er diverse opleidingen waarmee je kunt bijdragen aan een duurzame samenleving. Zo kun je bijvoorbeeld de training omgevingswet via Bestuursacademie volgen.Wij zochten uit wat de beste opleidingen zijn om een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Lees snel verder en ontdek welke opleiding het beste bij je past.

Doe een opleiding milieukunde

Met een opleiding milieu bij Bestuursacademie zoals milieukunde kun je een mooie bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Deze studie is uitermate geschikt als je wilt handhaven op adequaat niveau in jouw leefomgeving. Hierbij krijg je zowel inzichten als kennis van diverse milieuhygiënische aspecten aangereikt. Je leert wat de risico’s zijn van het slecht of niet naleven van de gestelde milieuvoorschriften, welke stoffen of combinaties van stoffen risicovol zijn, wat riskante situaties zijn en welke veiligheidsaspecten tijdens de handhaving in acht moeten worden genomen. Heb je de opleiding milieukunde eenmaal afgerond, dan heb je zeer brede kennis omtrent milieukunde en vele andere relevante basisbegrippen uit de chemie waar je mee aan de slag kunt. Tevens heb je geleerd onderscheid te maken tussen de verschillende categorieën milieubelastende stoffen en hun risicoaspecten.

Volg een expert duurzaamheid training

Je kunt ook een training ‘expert duurzaamheid’ volgen als je aan de slag wilt met duurzaamheid en jouw leefomgeving beter wilt maken. Je leert hierbij hoe je vorm kunt geven aan duurzaamheid, hoe je dit toepast in je werkomgeving en met duurzame vraagstukken om kunt gaan. In de training leer je meer over belangrijke ontwikkelingen in de klimaatwet- en regelgeving. Ook leer je hoe het milieubeleid van instanties hierop afgestemd kan worden. Verder zal je verschillende vaardigheden ontwikkelen waarmee je private partijen en burgers kunt betrekken bij omgevingsplannen en hoe je een maatschappelijk draagvlak creëert.

Doe een training omgevingswet

Je kunt ook de opleiding omgevingswet volgen om meer inzicht te krijgen in hoe deze wet werkt en het beste toegepast kan worden. Deze wet is een bundeling van diverse wetten in de fysieke leefomgeving. Een belangrijk thema binnen de omgevingswet betreft de participatie van bedrijven, inwoners en belangenorganisaties. Na deze training weet je precies hoe je de nieuwe omgevingswet kunt implementeren in je eigen werk.

Welke opleiding of training spreekt jou het meeste aan? Maak je keuze en ga actief aan de slag met verduurzaming.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie