Afbeelding
Ruimtelijk gevoel

Creëer een ruimtelijk gevoel in je woonkamer

Partnercontent

Heb je een relatief kleine woonkamer en wil je graag meer ruimte creëren? Dan hoef je niet persé te verbouwen. Er zijn namelijk een aantal handige styling tips die iedere woonkamer ruimer aan laten voelen. Je vindt ze hier op een rijtje.

Plaats grote ramen
Ramen zorgen ervoor dat iedere ruimte groter lijkt. Je creëert een verbinding tussen je huis en tuin, waardoor je woonkamer direct ruimtelijker aanvoelt. Wil je dit effect optimaal benutten? Verruil je huidige ramen dan voor grotere exemplaren. Denk aan ramen die tot aan je plafond komen, of extra brede modellen. Je benadrukt deze ruimtelijkheid nog meer door je kozijnen te schilderen. Doe dit met een opvallende kleur zoals zwart, grijs of misschien zelfs blauw. Zo maak je jouw kozijnen meteen een echte blikvanger.

Ga slim om met verf
Gekleurde muren maken je woonkamer levendig en sfeervol. Er zijn allerlei manieren waarop jij met verf kunt spelen. Wil je je woonkamer ruimer aan laten voelen, dan is het slim om het bij lichte kleuren te houden. Deze zorgen ervoor dat de ruimte meer open aanvoelt. Wil je de illusie creëren dat je een extra hoog plafond hebt? Geef je muren dan een mooie pastelkleur. Vraag je schilders om de kleur niet helemaal tot het plafond te laten komen. Wanneer je een kleine witte rand overhoudt, lijkt het alsof je plafond een stuk hoger is.

Kies voor zwevende meubels
Je woonkamer ziet er al snel ruimer uit wanneer je zo min mogelijk vloer benut. Meubels met brede poten ogen vaak wat zwaarder en nemen optisch veel ruimte in beslag. Kies er daarom voor om vooral zwevende meubels te kopen. Denk aan een boekenkast die je aan de muur hangt, of een tv-meubel met onzichtbare poten. Houd ook je salontafel en bank licht door exemplaren met dunne pootjes uit te kiezen. Zo is er veel meer vloer zichtbaar, waardoor je woonkamer meteen groter lijkt.

Ga de hoogte in
In kleine woonkamers is het aantal vierkante meters beperkt, maar je hebt genoeg muren om te vullen. Daarom is het slim om vooral verticale vormen te gebruiken in je interieur. Een lange smalle boekenkast benut de ruimte beter dan een breed en laag model. Ga ook de hoogte in met je decoraties. Vul de ruimte niet met kleine accessoires op bijzettafeltjes, maar creëer een mooie kunstmuur en gebruik hangplanten.

advertentie
advertentie