Afbeelding
Foto Unsplash

Als zzp’er in Barneveld werk krijgen? Check deze tips

15 april 2024 om 10:21 Partnercontent

Als zzp’er in de regio kan het soms best lastig zijn om zzp opdrachten te vinden. Niet alleen omdat Barneveld en de directe omgeving van Apeldoorn interessant zijn voor verschillende soorten branches, maar ook omdat het aantal zzp’ers in de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen.

Meer zzp’ers betekent meer bedrijven en meer bedrijven betekent meer concurrentie. Het is dus van groot belang om zelf actief op zoek te gaan naar opdrachten. De vraag is alleen: hoe scoor je werk wanneer je als zzp’er in Barneveld en omgeving aan het werk bent? In dit artikel geven we je een paar onmisbare tips.

Sterk netwerk opbouwen is van groot belang voor zzp’ers

Een van de meest krachtige manieren om opdrachten te krijgen is door actief bezig te gaan met het opzetten van een sterk netwerk. Hoe je dit doet, is afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt en of je alleen in Barneveld en omgeving werkzaam bent of ook daarbuiten. Wat in ieder geval van groot belang kan zijn, is om actief te investeren in het creëren van een fysiek netwerk.

Dat betekent dat het erg zinvol kan zijn om deel te nemen aan zakelijke bijeenkomsten, zoals events en beurzen, die interessant kunnen zijn voor jouw branche. Voor vrijwel iedere niche worden daarnaast regelmatig netwerkevents georganiseerd die je als ondernemer bij kunt wonen. Daar kom je niet alleen in contact met mogelijke klanten, maar ook met andere professionals die wellicht iets voor je kunnen betekenen.

Zorg voor een professionele website voor je bedrijf

Naast fysiek zichtbaar zijn, is het een must om online goed vindbaar te zijn voor potentiële klanten. Een groot deel van het zelfstandig ondernemerschap speelt tegenwoordig online af. Via daar kun je immers een veel groter publiek bereiken dan alleen de mensen in de regio van Barneveld. Investeer daarom in het (laten) maken van een professionele website voor je bedrijf, waarmee je goed vindbaar bent in de zoekmachines.

Laat een website maken door een professionele websitebouwer die niet alleen weet hoe een goede website in elkaar steekt, maar die ook weet wat er moet gebeuren om je website zichtbaar te maken. Hiervoor moet er onder andere gekeken worden naar de technische kant van de website en de content die erop geplaatst wordt. Met behulp van SEO kun je ervoor zorgen dat je website vervolgens zichtbaar wordt in zoekmachines zoals Google.

Ga op zoek naar opdrachten via zzp platforms en websites

Wat ook enorm kan helpen in je zoektocht naar zzp opdrachten is je aanmelden bij een platform of website waar men op zoek is naar freelancers voor bepaalde opdrachten. Er zijn verschillende professionele platforms waar je terecht kunt voor het scoren van dergelijk werk. Bedrijven zetten hier openstaande opdrachten op waar ze mensen voor zoeken. Zo is zo’n website dus ideaal voor mensen die op zoek zijn naar opdrachten, maar ook voor ondernemers die freelancer zoeken voor klussen in verschillende branches. 

Nu er zoveel ondernemers en bedrijven in Nederland te vinden zijn, stijgt het aantal websites met dit soort opdrachten ook. Let daarom goed op bij welk platform je op zoek gaat. Er zijn zowel gratis als betaalde aanbieders beschikbaar, dus het is raadzaam om je kansen te spreiden. Wat ook een interessant platform is om in de gaten te houden, is LinkedIn, hét zakelijke sociale medium. Via daar vind je ook regelmatig vacatures voor freelance opdrachten en kun je op zoek gaan naar andere professionals in de branche.

Wees actief op sociale media kanalen voor je bedrijf

Over social media gesproken: er zijn nog veel meer kanalen die interessant kunnen zijn voor de online zichtbaarheid van je bedrijf. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer bedrijven die actief zijn op TikTok, maar ook op Instagram en X (voormalig Twitter). Het is afhankelijk van de niche waarin je werkt welke social media passend is. Voor een freelance fotograaf is Instagram bijvoorbeeld erg interessant, terwijl een freelance kapper of monteur in Barneveld misschien liever op TikTok zit om zo mensen te bereiken.

Naast het bereiken van nieuw publiek is social media ideaal om in te zetten om de klantenbinding te versterken. Je kunt immers direct in contact komen met je bestaande publiek door actief te posten en te reageren. En heb je een leuke aanbieding, een winactie of een nieuw product of nieuwe dienst? Dan is social media de ideale plek om dit te promoten. Via alle social media kanalen kun je met een zakelijk profiel inzicht krijgen in je content, advertenties en je profiel in het algemeen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie